Kakaový koláč s acidofilným mliekom

od Meri
kakaový koláč

Kakaový koláč s acidofilným mliekom je jednoduchý a rýchly svojou prípravou. Tento koláčik je práve tým naj v prípade, že máš jeden z tých lenivejších dní, alebo sa ponáhľaš. Zaručená rýchlovka, ktorou sa nedá nič pokaziť.

Na kakaový koláč budeš potrebovať:

  • 350 g polohrubej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 250 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 2 vajíčka
  • 1 veľké acidofilné mlieko – 500 ml (môžeš nahradiť 2 bielymi jogurtami)
  • 1 dl rastlinného oleja
  • 2 lyžice kakaa
  • hrsť nasekaných vlašských orechov
  • práškový cukor na posypanie
  • rastlinný olej na vymastenie plechu
káva
Kávička ide ruka v ruke s chutným koláčikom

Postup prípravy:

  • Celé vajíčka vymiešaj s cukrom. Pridaj olej a acidofilné mlieko. Teraz múku a sódu bikarbónu. Nezabudni na štipku soli. Je to len štipka, ale zato v chuti to veru poznať. Dobre premiešaj vareškou, alebo elektrickým šľahačom. Nakoniec primiešaj kakao a nasekané vlašské oriešky.
  • Hlbší plech vymaž rastlinným olejom. Cesto vyklop na plech a rozotri rovnomerne do strán.
  • Kakaový koláč peč pri teplote 190° cca 25 minút.
kakaový koláč
Na záver popráš koláčik práškovým cukrom
  • Po upečení nechaj koláč vychladnúť a porež na ľubovoľne veľké kúsky. Môžeš ho poprášiť práškovým cukrom, prípadne dozdobiť kúskami ovocia.

Dobrú chuť!

TIP: Ak si milovníkom jednoduchých a rýchlych dezertov, určite vyskúšaj skvelú tvarohovú bublaninu.

Obrázky: pixabay.com

0 Komentár

Odporúčame tiež

Chceš článok komentovať?

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!