Špenátový quiche plný zeleniny, slaniny a syru. Kto by takej kombinácii odolal? Absolútna delikatesa. Quiche sa dá pripraviť z akejkoľvek zeleniny, alebo mäsa.
Veľmi jednoduchá príprava, ktorú zvládne každý. Pri tomto recepte je najlepšie, že sa ním dá experimentovať a skúšať rôzne ingrediencie a kombinácie. Tu sa naozaj fantázií medze nekladú.
Špenátový quiche:
Porcií: 20
Čas prípravy: 50 minút
Budeš potrebovať:
250 g čerstvých špenátových listov
1 veľkú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
70 g slaniny (alebo salámu ) Kvalitnú slaninu, šunku, klobásu, alebo salámu nájdeš u nás v kamenej predajni Valach – tradičné slovenské a české výrobky v Spišskej Novej Vsi.
250 g šampiňónov
160 g syru eidam
1 paradajku
1 papriku ( ja som mala zelenú )
5 vajec
2 staršie rožky
Podľa chuti: olej, soľ, 2 čl. papriky sladkej mletej, 2 čl. čierne korenie mleté, 2 čl. drvenej majoránky a čerstvú petržlenovú vňať.
Postup prípravy:
- Cibuľu a cesnak si nakrájaj na drobno a nechaj speniť. Pridaj na drobno nakrájanú slaninku, alebo salámu podľa svojej chuti. Postupne pridaj šampiňóny, papriku a paradajku. Ideálne by mala byť zelenina nakrájaná na malé štvorčeky.
- K zelenine pridaj všetko potrebné korenie a nechaj dusiť, kým sa nevyparí prebytočná voda.
- Voda sa vyparila a tak je čas pridať čerstvý, umytý a pokrájaný špenát. Var na slabom ohni 10 minút.
- Špenátovú zmes nechaj vychladnúť a medzi tým si priprav vajíčkovú zálievku.
Postup prípravy na quiche
- Na stredne veľkom plechu si na tenko pokrájané rožky ( ideálne by si mal/a použiť staršie rožky cca 2-3 dňové) poukladaj vedľa seba po celom plechu.
- Päť vajec si ručným mixérom vyšľahaj do hustej peny. Trvá to pár minút. Vajíčka zväčšia svoj objem dvojnásobne.
- K vyšľahaným vajíčkam pridaj nastrúhaný syr.
- Na plech s rožkami rovnomerne rozotri špenátovú zmes. Zalej vajíčkom a syrom.
- Vo vopred predhriatej rúre peč špenátový quiche 30-35 minút. Treba to kontrolovať. Ak chceš mať vysoký špenátový quiche, tak ho treba piecť v malom plechu, alebo okrúhlej forme s vysokými okrajmi. V takom prípade je nutné piecť quiche aj 45-50 minút.
- Po upečení nechaj chvíľočku vychladnúť a môžeš hneď koštovať. 🙂
Môj tip:
Špenátový quiche podávaj s americkými zemiakmi, alebo obľúbeným zeleninovým šalátikom.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov