Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Jednohubky – malé občerstvenie ponúka mnoho variácií

od | dec 29, 2021 | Chuťovky, Recepty | 0 komentárov

Jednohubky sa stali klasikou, ktorá nechýba ako drobné pohostenie na rôznych oslavách či párty. Malý kúsok pečiva rôzne dozdobený, ktorý je tak akurát na 1-2 zahryznutia. Ich výhodou je malá veľkosť ako aj množstvo variácií, kde si každý nájde to svoje.

S blížiacim sa Silvestrom človek premýšľa, čo dobrého pripraviť. Či už oslavuješ príchod Nového roka v kruhu najbližších, alebo o čosi veľkolepejšie, tak jednohubkami nemáš čo pokaziť.

Čím kúsok rožteka, bagetky, či chlebíka dochutiť a ozdobiť? Máme pre teba pár tipov na chutné peny a nátierky, ktorými dodáš jednohubkám šmrnc.

šunkové jednohubky s rajčinou

Čím jednohubky natierať?

Šunková pena

  • 150 g kvalitnej šunky (výber je na tebe)
  • 50 g masla
  • 4-5 PL šľahačkovej smotany
  • štipka soli, mletého bieleho korenia a mletej červenej papriky

Najskôr šunku nakrájaj na malé kúsky a následne ju rozmixuj pomocou mixéra. Pridaj zmäknuté maslo a podľa chuti soľ, korenie aj papriku. Mixérom opäť rozmixuj a na záver pridávaj po lyžiciach šľahačkovú smotanu a opäť rozmixuj. Nechaj vychladiť a môžeš podávať.

domáca šunková pena

Mrkvová nátierka

  • 2 ks mrkvy
  • 100 g lučiny
  • 1-2 PL kyslej smotany
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • štipka soli a mletého bieleho korenia
  • trocha čerstvej pažítky

Mrkvu uvar do mäkka. Až vychladne, pridaj k nej lučinu, kyslú smotanu a pár kvapiek citrónovej šťavy. Mixérom všetko rozmixuj. Dochuť soľou, bielym korením a nadrobno nasekanou pažítkou, následne vymiešaj a môžeš natierať na kúsky pečiva.

Nátierka z údenáča

  • polovica údenej makrely
  • 50 g masla
  • 50 g taveného syra
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • polovica malej cibuľky
  • 1 PL kyslej smotany

Údenú rybu zbav kostí a vlož do misky. Pridaj maslo, syr a kyslú smotanu. Dôkladne rozmixuj pomocou mixéra, potom dochuť soľou, korením a nadrobno nasekanou cibuľkou. Všetko premiešaj a môžeš podávať.

chlebík natretý makrelovou nátierkou ozdobený citrónom a vňaťou

Tvarohovo-šunková nátierka

  • 100 g hrudkového tvarohu
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • 50g kvalitnej šunky
  • 25g masla
  • 3 PL šľahačkovej smotany
  • trošku nasekanej pažítky
  • polovica malej cibuľky

Tvaroh, maslo a šľahačkovú smotanu poriadne vymiešaj pomocou mixéra. Dochuť soľou, korením a nadrobno nasekanou pažítkou. Pridaj na malé kúsočky nakrájanú šunku a nasekanú cibuľku a následne všetko dôkladne premiešaj.

klobáskové jednohubky s olivou

Natreté jednohubky dozdob podľa ľubovôle rôznou zeleninou, plátkom syra, kúskom šunky, vajíčkom, či olivou. Fantázii sa medze nekladú.

Nezabudni tiež na starú dobrú klasiku, lebo tá je veru mimoriadne obľúbená u slovenských chlapov. Stačí kúsok bagety, alebo rožka potrieť horčicou a dozdobiť kolieskom klobásky, syrom aj kúskom kapie, prípadne olivy.

Fajnovú klobásku dostaneš kúpiť v našej kamennej predajni VALACH.

TIP: Vyskúšať môžeš tiež ďalšie recepty na dokonalé tradičné nátierky. Recepty nájdeš na našich blogoch Uvalacha.sk a Valachshop.sk

Obr. Pixabay.com, Flickr.com

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: chuťovka // nátierka // Silvester // slané

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This