Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Čína z bravčového karé

od | máj 13, 2018 | Hlavné jedlo, Recepty | 0 komentárov

Poď si pripraviť Čínu z bravčového karé. Na čínu a jej prípravu nájdeš asi tisíce rôznych receptov. Nie nadarmo sa hovorí, sto ľudí, sto chutí. Môžem ti zaručiť, že čína z bravčového karé je jednoduchý, lacný a veľmi chutný obed. Medzi najdôležitejšie prísady v čínskej kuchyni patrí sójová omáčka, zázvor, cibuľa, či rôzne huby. Pár prísad použijeme aj my.

Čína z bravčového karé:

Porcií: 3

Čas prípravy: 40 minú

Budeš potrebovať:

250 g bravčové  karé (alebo iné mäso podľa tvojej voľby)

150 ml kokosovej smotany

2-3 čl kari korenie

2-3 čl čína korenie

2 čl sójovej omáčky

3 strúčiky cesnaku

4 malé šampiňóny

2 mrkvy

1 cibuľa

1/2 póru

2 kusy zeleru

trocha jarnej cibuľky na ozdobu

soľ, čierne korenie a olej podľa potreby

Postup prípravy:

Na začiatok si pripravíme nakrájané umyté mäso. Najlepšie bude chutiť mäso nakrájané na tenké rezančeky. Cibuľku a cesnak jemne opražíš a pridáš mäso. Keď je mäso opražené, pridaj koreniny a sójovú omáčku. Môžeš pridať zázvor, najlepšie čerstvý. Mäso nechaj pár minút podusiť. Pustí ti šťavu, ale nezabúdaj mäso podlievať vodou.

Správne pripravená zelenina ala čína z bravčového karé

Správne pripravená zelenina ala čína z bravčového karé

Medzi tým, čo sa ti mäso dusí, si nakrájaj zeleninu na rezance a pridaj k mäsu. Nechaj 20 minút dusiť a na záver pridáš kokosovú smotanu. Kokosová smotana dodá jedlu užasnú krémovú chuť. Dochutíš podľa vlastnej chuti. Dávaj pozor, aby zelenina nebola rozvarená. Výsledok je jemne chrumkavá, ale nie surová zelenina.

Môj tip:

Podávame s ryžou, alebo rezancami. Osobne však preferujem ryžu.

Plánuješ cestu do Číny? A vieš že, Čína je krajina rôznych povier a zvykov?  Jedna z povier hovorí, že ak si niekde v reštaurácií nikdy nezapichuj jedlo paličkami, pretože to znamená smrť kuchárovi. V Číne sa tiež traduje, že ak si s niekym pripiješ, musíš vypiť pohárik až do dna… No myslím si, že na Slovensku máme podobný zvyk. Vieš ako na Slovensku – kapurková. Vlastne tá nikdy nie je kapurková.

Prajem ti dobrú chuť.

Ďalšie zaujímavosti na: bravčové mäso // cesnak // hlavne jedlo

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!