Poď si pripraviť Čínu z bravčového karé. Na čínu a jej prípravu nájdeš asi tisíce rôznych receptov. Nie nadarmo sa hovorí, sto ľudí, sto chutí. Môžem ti zaručiť, že čína z bravčového karé je jednoduchý, lacný a veľmi chutný obed. Medzi najdôležitejšie prísady v čínskej kuchyni patrí sójová omáčka, zázvor, cibuľa, či rôzne huby. Pár prísad použijeme aj my.
Čína z bravčového karé:
Porcií: 3
Čas prípravy: 40 minú
Budeš potrebovať:
250 g bravčové karé (alebo iné mäso podľa tvojej voľby)
150 ml kokosovej smotany
2-3 čl kari korenie
2-3 čl čína korenie
2 čl sójovej omáčky
3 strúčiky cesnaku
4 malé šampiňóny
2 mrkvy
1 cibuľa
1/2 póru
2 kusy zeleru
trocha jarnej cibuľky na ozdobu
soľ, čierne korenie a olej podľa potreby
Postup prípravy:
Na začiatok si pripravíme nakrájané umyté mäso. Najlepšie bude chutiť mäso nakrájané na tenké rezančeky. Cibuľku a cesnak jemne opražíš a pridáš mäso. Keď je mäso opražené, pridaj koreniny a sójovú omáčku. Môžeš pridať zázvor, najlepšie čerstvý. Mäso nechaj pár minút podusiť. Pustí ti šťavu, ale nezabúdaj mäso podlievať vodou.
Medzi tým, čo sa ti mäso dusí, si nakrájaj zeleninu na rezance a pridaj k mäsu. Nechaj 20 minút dusiť a na záver pridáš kokosovú smotanu. Kokosová smotana dodá jedlu užasnú krémovú chuť. Dochutíš podľa vlastnej chuti. Dávaj pozor, aby zelenina nebola rozvarená. Výsledok je jemne chrumkavá, ale nie surová zelenina.
Môj tip:
Podávame s ryžou, alebo rezancami. Osobne však preferujem ryžu.
Plánuješ cestu do Číny? A vieš že, Čína je krajina rôznych povier a zvykov? Jedna z povier hovorí, že ak si niekde v reštaurácií nikdy nezapichuj jedlo paličkami, pretože to znamená smrť kuchárovi. V Číne sa tiež traduje, že ak si s niekym pripiješ, musíš vypiť pohárik až do dna… No myslím si, že na Slovensku máme podobný zvyk. Vieš ako na Slovensku – kapurková. Vlastne tá nikdy nie je kapurková.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov