Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Cuketový nákyp je úžasne ľahký, lacný a veľmi návykový obed. Ja si k cuketovému nákypu väčšinou pripravím zemiaky s pečenou cibuľkou, alebo americké zemiaky a obedík mám hotový raz dva. V lete pri záhradných akciách je cuketový nákyp ideálny. Nepokazí a neroztopí sa. K tomu nejaké fajnové grilované mäsko a párty môže začať.

Cuketový nákyp:

Porcií: 30 kúskov

Čas prípravy: 45 minút

Budeš potrebovať:

500 g cukety

100 g  šampiňónov

50 g salámy, alebo iné uvarené mäso

40 ml oleja

60 g syra

50 g kukurice

80 g polohrubej múky

1 cibuľu

5 strúčikov cesnaku

3 vajíčka

1/2 sáčku prášku do pečiva

Podľa chuti: mleté čierne korenie, soľ. Môžeš pridať čerstvo nesekaný špenát, ruccolu, petržlenovú vňať, ligurček, alebo aj pažitku. 🙂

Postup prípravy:

  • Cuketu (aj so šupkou), syr a cesnak nastrúhaj na hrubo. Salámu, alebo iné uvarené mäso, domácu klobásu, či slaninu nakrájaj na malé kocky a pridaj k cukete. Kukuricu sceď z nálevu a pridaj do misky.
  • Huby nakrájaj na tenšie pásiky. Neviem, čo som to mala za cibuľu, ale nedajbože ju dokrájať, tak strašne pálila, že som musela použiť mixér. 😛 Stačilo pár otočiek a cibuľka bola hotová. 🙂 Musím sa priznať, že toto sa mi často nestáva. Keď sa dá, najradšej všetko krájam sama a tým pádom nemám veľa riadu, ktorý potom treba hodinu drhnúť. 😀
  • Vajíčka si premiešaj vidličkou a pridaj k nim olej. Ja viem, povieš si, olej je nezdravý a je to veľa, ale cuketový nákyp bude oveľa šťavnatejší. Múku si preosej a pridaj 1/2 sáčku prášku do pečiva.
  • Všetko spolu premiešaj a na záver ešte dochuť podľa svojej chuti.
  • Plech si vymasti maslom a posyp múkou.

Cuketový nákyp peč vo vopred prehriatej rúre 20 minút na 200 stupňov, neskôr 15 minút na 180 stupňov.

Môj tip:

Cuketový nákyp podávaj s americkými zemiakmi, alebo šalátom. Po upečení môžeš na vrch ešte nastrúhať syr, alebo salámku a nechať v rúre 5-10 minút.

Pre vegetariánsku verziu nepridávaj salámu, či iné mäsové ingrediencie. Stačí, ak pridáš viac húb, alebo inú zeleninu podľa vlastnej chuti.

 Prajem ti dobrú chuť.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: cesnak // hlavne jedlo // klobása // muka // pečenie // slané // slanina // syr // vegetariánske // zemiaky

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This