Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kakaové rezy s vaječným krémom plnené kokosovými kôpkami

od | apr 2, 2021 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Kakaové rezy sú dezertom ako stvoreným na sviatky, či výnimočné príležitosti. Dokonalé prepojenie kokosu, jemného krému s kakaovou piškótou garantuje dokonalý zážitok pre chuťové bunky.

Tento zákusok som prvý raz ochutnala ešte ako dievčatko a okamžite som si ho obľúbila. Mamina zohnala recept a piekli sme ho doma pomerne často. Dodnes ho milujem a s každým sústom si pripomínam milé detské spomienky. Budeš na neho potrebovať o niečo viac vajec, preto tvrdím, že je vhodnejší na výnimočné príležitosti.

Kakaové rezy – čo všetko budeš potrebovať:

Na cesto:

  • 80 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 120 g kryštálového cukru
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa, alebo karobového prášku
  • štipku soli
  • 2 PL rastlinného oleja

Na kokosové kôpky:

Na vajíčkový krém:

  • 4 celé vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g masla

Na ozdobu:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 2-3 PL cery

Kakaové rezy – postup prípravy:

  • Najskôr si priprav piškótové cesto. Žĺtka vymiešaj s cukrom. Bielka vyšľahaj na sneh. K žĺtkom pridaj prášok do pečiva, soľ, olej, kakao, múku a nakoniec ušľahaný bielkový sneh. Dôkladne šľahačom vymiešaj. Stredne veľký plech dôkladne natri olejom a vysyp trochou hladkej múky. Následne na plech rozotri pripravené piškótové cesto.
  • Teraz si priprav kokosový sneh. 3 Bielky vyšľahaj do tuhej peny. Pridaj k nim cukor a opäť šľahaj. Nakoniec pridaj kokos, no už len vareškou opatrne premiešaj. Kokosový sneh ukladaj po lyžiciach na pripravené piškótové cesto. Vytvoríš tak úhľadné kôpky.
  • Plech vlož do vyhriatej rúry a peč po dobu asi 13 minút pri 190 °C. Keď sú boky dobre odpečené, je koláčik upečený. Nechaj ho vychladnúť.
príprava kakových rezov - postup práce
  • Zatiaľ si priprav vajíčkový krém. Vo vodnom kúpeli šľahaj po dobu asi 15 minút 4 celé vajíčka s cukrom. Nechaj vychladnúť. Až bude hmota studená, vyšľahaj maslo do peny. Následne po troche pridávaj vychladnutú vajíčkovú hmotu. Hotový krém natri na upečený koláč.
  • Vo vodnom kúpeli roztop čokoládu spolu s cerou. Polej ňou celý povrch kakaových rezov a nechaj na chladnom mieste stuhnúť.
kakaové rezy

Dobrú chuť!

TIP: Vyskúšaj tiež úžasnú domácu marlenku – ďalšia z radu lahodných zákuskov, ako stvorená na výnimočné príležitosti.

obr. súkromný archív

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: kakao // kokos // múka // sladké

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This