Kuracie prsia so syrom, smotanou a šampiňónmi zapečené v rúre

od Meri
kuracie prsia

Kuracie prsia sú zárukou rýchleho obeda bez siahodlhých príprav. Mnohí ich považujú za suché mäso, no s kúskom kreativity z nich dokážeš vyčarovať šťavnatú lahôdku. Tento recept veru nie je pre nikoho na odtučňovacej diéte. Spojenie lahodných ingrediencíí zaručí sýte a priam božské jedlo.

Z uvedeného receptu pripravíš 4 bohaté porcie kuracieho mäska.

Budeš potrebovať:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 150 g nahrubo nastrúhaného syra (tehla, alebo gouda)
  • 50 g masla
  • 1 menšia konzerva zaváraných šampiňónov
  • 4 plátky šunky
  • 1 lyžičku nesoldíku
  • soľ, mletá červená paprika, čierne mleté korenie (množstvo dochucovadiel podľa individuálnej chuti)
  • trochu olivového oleja na opečenie mäsa

Postup prípravy:

  • Kuracie prsia dobre umy a nechaj odkvapkať. Zľahka ich naklep. Každý kúsok z oboch strán mierne osoľ. Popráš čiernym mletým korením, mletou červenou paprikou a nesoldíkom.
kuracie prsia príprava
Kuracie prsia zľahka naklep a dochuť korením
  • Každý plátok narýchlo opeč na olivovom oleji. Do zapekacej misy poukladaj opečené mäso. Na každý plátok kuracieho mäska polož plátok šunky. Na to šampiňóny. Syr nastrúhaj na hrubšom strúhadle a nasyp na mäso. Celé to zalej šľahačkovou smotanou a naukladaj tenké plátky masla. Zapekaciu misu zatvor, alebo prikry alobalom.
kuracie prsia
Kuracie presia pred pečením
  • Kuracie prsia peč cca 15 minút pri 200 ° C.
  • Podávaj s uvarenou ryžou alebo pečenými zemiakmi. Nezabudni pridať obľúbenú zeleninku a skvelý obed je na svete.
kuracie prsia hotové
Skvelé zapečené kuracie prsia

Dobrú chuť!

TIP: Recept na inú variantu spojenia kuracieho mäska a šampiňónov nájdeš TU.

Obrázky: súkromný archív

0 Komentár

Odporúčame tiež

Chceš článok komentovať?

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!