Kuracie soté so šampiňónmi

od Klaudia Laliková
Kuracie soté so šampiňónmi

Kuracie soté so šampiňónmi je rýchla, jednoduchá a chutná večera. Taký recept na kuracie soté naozaj dokážem oceniť keď viem, že nemusím pri sporáku stáť do polnoci, aby som vyčarila večeru. Sú obdobia, kedy by som varila celý deň a skúšala nové recepty, alebo experimentovala s chuťami. Človek však príde domov z práce unavený, tak jediné čo chce, je dobre sa najesť a relaxovať. Či som taká len ja?

Kuracie soté so šampiňónmi:

Porcií: 4

Čas prípravy: 35 minút

 

Budeš potrebovať:

4 kusy kuracích pŕs bez kože

250 g šampiňónov

200 ml smotany na varenie

100 ml mlieka

30 g syra ( ja som použila eidam)

2 pl. hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

kôpor

podľa potreby olej, maslo, mleté čierne korenie, oregano a soľ

 

Postup prípravy:

  • Kuracie prsia umy a nakrájaj na malé kúsky podľa tvojej voľby. Na panvičke si rozohrej olej a mäso popraž do zlatistá. Pridaj pretlačený cesnak a nechaj chvíľu podusiť. Hotové kuracie mäso vyber z panvičky a odlož na stranu.
  • Umyté šampiňóny si nakrájaj na tenké plátky a na troche oleja popraž do mäkka. Nezabudni pridať soľ, aby šampiňóny pustili chutnú šťavu.
  • Hotové šampiňóny vyber z panvice a odlož na stranu.
  • Na panvici si roztop trocha masla a oleja. Nechaj rozohriať a pridaj múku. Proste to bude klasická zápražka 🙂
  • Zápražku podlej smotanou na varenie a mliekom. Všetko spolu premiešaj. Po 10 minútach pridaj nastrúhaný syr.
  • Kôprom a oreganom dochuť podľa vlastnej chuti. Tieto 2 bylinky naozaj zvýraznia chuť omáčky. Ja som pridala 2 čl. oregana a 2 čl. nadrobno nasekaného čerstvého kôpru.
  • Do prevarenej omáčky vráť opražené kuracie mäso a šampiňóny. Ešte chvíľočku povar a hotovo. Omáčka je hotová.

Môj tip:

Kuracie soté so šampiňónmi mi najviac chutí s varenými zemiakmi. Hodí sa aj s knedľou, alebo s cestovinami.  Podľa mňa by mala byť omáčka hustá, ale samozrejme, každý má rád niečo iné. Pre redšiu omáčku by som pridala viac mlieka a odobrala múku pri príprave zápražky.

Prajem ti dobrú chuť.

 

1 Komentár

Odporúčame tiež

1 Komentár

Chceš článok komentovať?

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!