Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Muffiny s jabĺčkami a škoricou – voňavý dezert v košíčku

od | jan 8, 2019 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Muffiny – malé, obľúbené koláčiky v košíčku. Veľmi jednoducho si ich vieš pripraviť aj doma. Kombinácia jabĺčok a škorice im dodá ten správny šmrnc a vôňu.

Z uvedeného receptu upečieš cca 24 chutných kúskov.

Na muffiny budeš potrebovať:

Na cesto:

muffiny
Košíčky naplň do dvoch tretín
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 3 vajíčka
  • 2 biele jogurty (napríklad sabi)
  • 300 g kryštálového cukru
  • 150 g hery (vyber z chladničky o niečo skôr)
  • 8 PL mlieka
  • 1 PL mletej škorice

Na ozdobu:

muffin
Muffin pečením pekne podrastie
  • 2-3 jabĺčka
  • mletú škoricu – podľa potreby
  • 1 (100 g) čokoládu na varenie + Ceru (1-2 lyžice)

Okrem toho:

  • plech na muffiny
  • cca 24 ks papierových košíčkov

Postup prípravy:

  1. Veru nie je nič jednoduchšie. Žiadna siahodlhá príprava, ani kopec riadu. Všetky uvedené suroviny na cesto jednoducho spolu zmiešaj. A je naozaj jedno v akom poradí. Postačí ti väčšia miska, elektrický šľahač a chuť piecť.
  2. Základné cesto si môžeš podľa individuálnej chuti pozmeniť. Priamo do cesta pridaj hrsť nasekaných vlašských orechov, alebo mandlí. Aj nastrúhaná čokoláda dodá muffinom zaujímavú chuť.
  3. Papierové košíčky naukladaj do formy na muffiny. Naplň ich asi do dvoch tretín. Muffiny pečením podrastú, tak to netreba s plnením preháňať. Na každý muffin naukladaj zo 2-3 mesiačiky olúpaných jabĺčok. Mierne ich popráš škoricou. Menej je niekedy viac a pri škorici to veru platí.
  4. Peč pri teplote 190 stupňov cca 20 -25 minút. Po upečení muffiny povyberaj z formy a nechaj vychladnúť. Pofŕkaj čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli roztop čokoládu s Cerou). Môžeš ich navyše ľubovoľne dozdobiť. Nasekané oriešky, lentilky, ovocie, strúhaný kokos a podobne. Veď aj oči jedia a najmä tie detské.
muffiny
Hotové muffiny krásne prevoňajú domov

Dobrú chuť!

TIP: Nie vždy mám doma v chladničke biely jogurt. Občas ho nahradím vanilkovým, prípadne ovocným jogurtom. Aj takto sa dá vykúzliť zaujímavá chuť.

Zdroj obrázkov: súkromný archív

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: dezert // muka // sladké

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This