Kuracie kúsky v cestíčku sú chutným tipom na obed aj večeru. Príprava je rýchla a jednoduchá. Výsledok je však maximálne chutný a šťavnatý. Dokonalú chuť vytvoria použité ingrediencie v podobe výrazného syru, aromatického sušeného cesnaku a taktiež vňatky medvedieho cesnaku.
Toto cestíčko môžete použiť nielen na kuracie prsia, ale aj na bravčové rezníky. Dokonca je chutná aj varianta so zeleninou. V tomto cestíčku môžete vysmažiť hlivu, šampiňóny, karfiol, brokolicu, baklažán, cuketu, špargľu, patizón či akúkoľvek inú obľúbenú zeleninu. Niektoré tvrdšie druhy je však dobré pred vysmážaním chvíľu oblanšírovať alebo predvariť na pare.
Na kuracie kúsky v cestíčku budeme potrebovať:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 30g chuťovo výrazného syru (chedar alebo parmezán)
- 2 vajíčka
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 150ml mlieka
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 2 čajové lyžičky horčice
- 1 čajová lyžička sušenej vňatky z medvedieho cesnaku (môžeš zameniť aj za čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať)
- 1 kávova lyžička soli
- Olej
Postup prípravy:
- Ako prvé naporcujeme kuracie prsia na väčšie rezne alebo menšie podlhovasté rezníky.
- Následne pripravíme cestíčko.
- Najskôr nastrúhame chuťovo výraznejší syr na jemnom strúhadle.
- Syr, vajíčka, múku, cesnak, vňať, horčicu a soľ pridáme do misky a dôkladným miešaním vypracujeme cestíčko, do ktorého budeme následne namáčať naporciované kuracie prsia.
- Na panvicu pridáme dostatočne množstvo oleja, ktorý rozohrejeme na stredom až nižšom stupni.
- Rezníky namáčame z oboch strán v pripravenom cestíčku a vysmážame na rozohriatom oleji do zlatisto medených odtieňov.
- Vypražené rezníky môžeme ukladať na kuchynské papierové utierky, ktoré vsiaknu časť oleja.
Rezníky si môžete vychutnať s akoukoľvek obľúbenou prílohou. Kuracie kúsky v cestíčku sa hodia k ryži či zemiakovým prílohám. Chutné sú napríklad s pečenými zemiakmi ochutenými korením „zemiačik“ od Davídkovho korenia. Ale kľudne si na rezníkoch viete pochutnať aj aj so zdravším zeleninovým šalátom. Naviac pridajte chutný dresing alebo omáčku a vyladíte to k úplnej dokonalosti.
TIP: Ak máte radi hydinové jedlá s cesnakovou príchuťou, neváhajte vyskúšať aj šťavnatú cigánsku. Viete si ju pripraviť nielen z obľúbeného chudšieho hydinového mäsa, ale aj z tradičného bravčového. Recept nájdete TU.
obr. vlastný archív
Som kreatívna mamina na materskej dovolenke, milujúca dobré jedlo. Varím a pečiem s láskou pre môjho malého syna a manžela, pre ktorých chcem to najlepšie. Varím, pečiem, kváskujem, klíčkujem, pestujem mikrozeleninku či bylinky. Rada experimentujem a skúšam nové chute.
0 komentárov