Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Šťavnaté bravčové medailónky na spôsob roštenky

od | máj 13, 2021 | Hlavné jedlo, Mäso, Recepty | 0 komentárov

Šťavnaté bravčové medailónky sú mäsový pokrm pripravovaný z chutnej bravčovej panenky. Recept je inšpirovaný receptom na hovädziu roštenku. Po bravčovej panenke môžeš siahnuť, ak neobľubuješ hovädzie mäso. Je chudé, jemné a lahodné.

U nás doma obľubujeme najmä mäso na šťave. Existuje naozaj mnoho receptov s chutnými omáčkami. Veľkou výhodou je, že takto pripravované mäso zostane chutné a šťavnaté aj nasledujúce dni. Bravčová panenka sa zväčša pripravuje na spôsob minútok. Ale vieš z nej pripraviť aj skvelé medajlónky na šťave. V tomto recepte som sa inšpirovala receptom na hovädziu roštenku. Výsledný pokrm je veľmi chutný. My sme si na ňom pochutnali s dusenou ryžou a uhorkovým šalátom. Ak chceš tento pokrm ešte vyšperkovať, určite si k nemu priprav aj fritovanú viedenskú cibuľku.

Na šťavnaté bravčové medailónky budeš potrebovať:

Šťavnaté bravčové medailónky – postup prípravy:

  • Bravčovú panenku zbav blán na povrchu mäsa. Narež ju na asi 2cm plátky.
  • Tento druh mäsa má mäkkú a poddajnú štruktúru a preto ho netreba vyklepať. Stačí ho dlaňou jemne pritlačiť.
  • Z každej strany plátky mäsa posoľ, okoreň a obaľ v hladkej múke.
  • Mäso sprudka opeč v hrnci na roztopenej masti. Po orestovaní ho z hrnca vyber.
bravčová panenka
  • Následne vo výpeku opraž očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista až medených odtieňov.
  • Mäso vlož naspäť do hrnca. Zalej ho vodou. Pridaj bujónku a korenie šťavnatá roštenka.
  • Poriadne premiešaj a plátky mäsa podus do mäkka.
  • Môžeš ho podávať s dusenou, slovenskou ryžou, tarhoňou či zemiakovou kašou.
  • Plátky mäsa môžeš posypať aj fritovanou viedenskou cibuľkou. Je veľmi chutná a mäsu dodá ten správny šmrnc.
  • Výbornou prílohou sú zavárané uhorky, zeleninový alebo uhorkový šalát.
Šťavnaté bravčové medailónky
Bravčová panenka na spôsob roštenky má jednoduchý spôsob prípravy. Vychutnať si ju môžeš napríklad s dusenou ryžou na cibuľke.

Dobrú chuť.

TIP: Ak máš rád mäsové pokrmy na šťave, vyskúšaj aj hovädzie mäso na hrášku, nazývané námornícky či mexický guláš. Recept nájdeš TU.

obr. súkromný archív

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: bravčová masť // bravčové mäso // cibuľa // hlavné jedlo

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This