Dnes si pripravíme vajíčkovú polievku so zemiakmi. Polievka je pre mňa jednou z najdôležitejších jedál. Všetci dobre vieme, že polievka nás krásne nasýti a osvieži. Vajíčkovo zemiaková polievka a rôzné iné polievky pripravia tvoj žalúdok na ľahšie strávenie tuhej stravy. Ďalším prínosom polievok je, že ti zabezpečia prínos tekutín, ktorý je dôležitý hlavne v horúčavách.
Tento recept robievala aj moja babka. Robila tu najlepšiu vajíčkovo-zemiakovú polievku na svete. Každý varí inak, ale my si dnes pripravíme tu najchutnejšiu vajíčkovo-zemiakovú polievku, ktorá pozostáva z pár surovín, ktoré máš určite doma. Vajíčková polievka so zemiakmi je hotová do pol hodinky.
Mne síce trvala dlhšie, lebo som ešte musela ísť ku sliepkam po vajíčka a pre pažítku, ktorú mám až na samom konci záhradky. 🙂
Vajíčkovo zemiaková polievka:
Porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Budeš potrebovať:
340 g zemiakov
35 g polohrubej múky
3 vajíčka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 čl sladkej papriky
2 čl mletej rasce
2 bobkové listy
1 hrsť pažítky
soľ, čierne mleté korenie a olej podľa potreby
Postup prípravy:
Cibuľku a cesnak si nakrájaj na drobno. Na oleji speníš cibuľku a cesnak. Cesnak môžeš postrúhať aj na strúhadle. Pridaj korenie a bobkové listy, okrem červenej papriky, tá si počká na zápražku. Zemiaky si očisti, umy a nakrájaj na menšie kocky. Pridaj ich do hrnca, premiešaj a 2-3 minútky nechaj dusiť. Zalej vodou tak, aby boli zemiaky celé ponorené. Var na prudkom ohni 15 minút.
Medzi tým si priprav zápražku. V panvičke nechaj rozpáliť olej a pridaj múku, ktorú necháš speniť. Pridaj sladkú papriku od Valacha. Chvíľu opraž a pomaličky pridaj zápražku do polievky, kde sa ti varia zemiaky. Necháš ďalších 10 minút variť. Na záver skontroluj, či sú zemiaky mäkké a pridaj 3 rozmiešané vajíčka. Var ďalších 5 minút.
Polievky sú ideálnym riešením aj pre tie domácnosti, ktorým neostáva veľa času na varenie, kvôli iným povinnostiam. Príprava vajíčkovo-zemiakovej polievky nezaberá veľa času a nie je s ňou ani veľa námahy.
Môj tip:
Polievku dochuť pažítkou, alebo petržlenovou vňaťou.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov