Špagety Alfredo

Špagety Alfredo. Opäť tu máme veľmi jednoduchý, rýchly a lacný obed. Špagety Alfredo, ktoré sú hotové do pol hodinky. Ja osobne nepoznám nikoho, kto nemá rád špagety. Hlavne deti ich milujú.

 

Špagety Alfredo:

Porcií: 4

Čas prípravy: 30 minút

 

Budeš potrebovať:

400 g špagiet

250 g šampiňónov

550 ml mlieka

50 g syra

20 g hladkej múky

soľ, čierne korenie, oregano, bazalka, maslo a olej podľa potreby

 

Postup prípravy:

Špagety si uvar podľa návodu, ale väčšinou ich treba variť 10 minút vo vriacej vode.  Kým ti zovrie voda priprav si šampiňóny, ktoré očistíš a nakrájaš podľa vlastnej voľby.  Na rozpálenom  repkovom oleji opraž šampiňóny pekne do zlatista.  Šampiňóny pustia chutnú šťavu, ktorú budeme ešte potrebovať. Hotové šampiňóny odlož do misky. Olej a šťavu z nich si však nechaj v panvičke, v ktorej si pripravíš omáčku alfredo.

Do výpeku pridaj 3 čl. masla. Až sa roztopí, pridaj hladkú múku a priprav svetlohnedú zápražku. Postupne začni pridávať korenie.

Moja obľúbená kombinácia ala Klaudia sú

2 čl. oregana, 1 čl. mletého čierneho korenia, 1 čl. sušenej bazalky a soľ podľa chuti.

Bazalku môžeš pridať aj čerstvú, nakrájanú na drobno.

Teraz prichádza na rad kravské mlieko. Podlej ním hotovú zmes. Nezabudni – mlieko by malo byť izbovej teploty. Za stáleho miešania ti začne omáčka hustnúť. Nechaj variť na slabom ohni, dokiaľ ti mlieko nezačne vrieť. Na záver pridaj syr a neustále miešaj. Nechaj ešte chvíľočku povariť.

Medzi tým si môžeš scediť špagety, ktoré by už mali byť hotové. Opláchnuté špagety daj do panvice aj so šampiňónmi a všetko spolu premiešaj.

 

Môj tip:

Špagety Alfredo si môžeš pripraviť s mäsom, alebo šunkou. Jednoducho, keď budeš pražiť šampiňóny, tak do panvičky prihodíš aj kuracie, alebo bravčové mäso, ktoré podusíš do mäkka. Odložíš a pokračuješ v príprave omáčky tak, ako je uvedené v recepte. Ak chceš omáčku hustejšiu, pridaj viac syra, ak však preferuješ redšiu omáčku, tak pridaj viac mlieka.

Omáčku Alfredo môžeš pripraviť aj s kuracím mäsom a podávať s varenými zemiakmi, alebo ryžou.

Prajem ti dobrú chuť.

0 Komentár

Odporúčame tiež

Chceš článok komentovať?

Odoberaj newsletter od Valacha

Tradície žijú v každom z nás. Valach ti ich pomôže prebudiť. Články plné zaujímavých tém, tradičných receptov, súťaže a novinky. To všetko v tvojej emailovej schránke.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!