Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Špagety Alfredo. Opäť tu máme veľmi jednoduchý, rýchly a lacný obed. Špagety Alfredo, ktoré sú hotové do pol hodinky. Ja osobne nepoznám nikoho, kto nemá rád špagety. Hlavne deti ich milujú.

Špagety Alfredo:

Porcií: 4

Čas prípravy: 30 minút

Budeš potrebovať:

400 g špagiet

250 g šampiňónov

550 ml mlieka

50 g syra

20 g hladkej múky

soľ, čierne korenie, oregano, bazalka, maslo a olej podľa potreby

Postup prípravy:

Špagety si uvar podľa návodu, ale väčšinou ich treba variť 10 minút vo vriacej vode.  Kým ti zovrie voda priprav si šampiňóny, ktoré očistíš a nakrájaš podľa vlastnej voľby.  Na rozpálenom  repkovom oleji opraž šampiňóny pekne do zlatista.  Šampiňóny pustia chutnú šťavu, ktorú budeme ešte potrebovať. Hotové šampiňóny odlož do misky. Olej a šťavu z nich si však nechaj v panvičke, v ktorej si pripravíš omáčku alfredo.

Do výpeku pridaj 3 čl. masla. Až sa roztopí, pridaj hladkú múku a priprav svetlohnedú zápražku. Postupne začni pridávať korenie.

Moja obľúbená kombinácia ala Klaudia sú

2 čl. oregana, 1 čl. mletého čierneho korenia, 1 čl. sušenej bazalky a soľ podľa chuti.

Bazalku môžeš pridať aj čerstvú, nakrájanú na drobno.

Teraz prichádza na rad kravské mlieko. Podlej ním hotovú zmes. Nezabudni – mlieko by malo byť izbovej teploty. Za stáleho miešania ti začne omáčka hustnúť. Nechaj variť na slabom ohni, dokiaľ ti mlieko nezačne vrieť. Na záver pridaj syr a neustále miešaj. Nechaj ešte chvíľočku povariť.

Medzi tým si môžeš scediť špagety, ktoré by už mali byť hotové. Opláchnuté špagety daj do panvice aj so šampiňónmi a všetko spolu premiešaj.

Môj tip:

Špagety Alfredo si môžeš pripraviť s mäsom, alebo šunkou. Jednoducho, keď budeš pražiť šampiňóny, tak do panvičky prihodíš aj kuracie, alebo bravčové mäso, ktoré podusíš do mäkka. Odložíš a pokračuješ v príprave omáčky tak, ako je uvedené v recepte. Ak chceš omáčku hustejšiu, pridaj viac syra, ak však preferuješ redšiu omáčku, tak pridaj viac mlieka.

Omáčku Alfredo môžeš pripraviť aj s kuracím mäsom a podávať s varenými zemiakmi, alebo ryžou.

Prajem ti dobrú chuť.

Ďalšie zaujímavosti na: bravčové mäso // hlavne jedlo // maslo // muka // slané // syr // vegetariánske // zdravý olej

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Odoberaj newsletter od Valacha

Tradície žijú v každom z nás. Valach ti ich pomôže prebudiť. Články plné zaujímavých tém, tradičných receptov, súťaže a novinky. To všetko v tvojej emailovej schránke.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!