Dnes som sa ti rozhodla predviesť, ako si pripravíš veľmi chutný, zdravý a pomerne lacný obed. Zdravé cícerové fašírky, lepšie ako z reštiky. Keďže som očakávala kamarátku, ktorá je vegetariánka, muselo to byť niečo chutné a bez mäsa.
Cícerové fašírky si veľmi jednoducho môžeš pripraviť aj ty doma z pár surovín, ktoré určite budeš mať niekde vo svojej komôrke a nevieš čo s nimi. Tiež sa môže stať, že tieto suroviny doma nemáš a preto treba doplniť zásoby v našej predajni Valach v Spišskej Novej Vsi 🙂
Ja tieto fašírky milujem. Mohla by som ich jesť aj každý deň a to nie som vegeteriánka. Hotové cícerové cesto sa dá navyše použiť aj ako plnka do mäsa.
Zdravé cícerové fašírky:
Porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút
Budeš potrebovať:
30 g špenátu
10 g pažítky
80 g zemiakov
20 g strúhanky
1 vajíčko
1 červená cibuľka
3 strúčiky cesnaku
šťáva z polovičky citróna
soľ, čierne korenie, oregano podľa potreby
Postup prípravy:
Večer pred spaním si namoč cícer do studenej vody. Ráno vodu vylej, zalej opäť studenou čistou vodou a daj cícer variť do mäkka.
Scedíš a necháš chvíľočku odstáť, aby ti cícer vychladol. Vychladnutý cícer daj do mixéra, pridaj citrónovú šťavu a cesnak. Takto hotovú hmotu z cícera si daj do nejakej väčšej misky. Teraz si v tom istom mixéri na drobno rozmixuj špenát a pažítku. V druhej várke si v mixéri nadrobno nasekaj červenú cibuľku, stačí pár otočiek. Opäť to nechceš rozmixovať na kašu, takže pozor! Všetko spolu zamiešaj. Očisti si zemiaky a nastrúhaj ich na strúhadle. Pridaj vajíčko a poriadne to okoreň.
V tomto štádiu môžeš pridať aj pikantné korenie, ak pikantnejšie jedlá zbožňuješ ako ja. Nakoniec pridaj strúhanku, aby sa ti fašírky nerozpadli, až ich budeš piecť. Z hotového cícerového cesta tvaruj guľôčky. Z uvedeného množstva surovín som ich mala 8.
Pripravené guľky peč približne 7-8 minút do zlatista.
Môj tip:
Cícerové fašírky podávaj s pečivom, zemiakovou kašou, alebo nejakým zeleninovým šalátom. Tak isto si ich môžeš jednoducho dopriať len ako svačinku, keď máš mlstný jazýček.
Ak chceš niekoho očariť cícerovými fašírkami, tak ich priprav v burgovej žemli. Nakúp si čerstvé žemle, hoď ich do toasteru, namaž kečupom s horčicou a pridaj aspoň dve cícerové fašírky. Na koniec pridaj svoju obľúbenú oblohu. Ja som použila kyslú uhorku, paradajky, cibuľu, papriku a zelené listy. Pre priateľa, ktorý nemôže žiť bez mäsa, som pridala aj grilované kuracie prsíčko, ktoré som poriadne okorenila…
Výsledkom je môj hamburger lepší ako z reštiky.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov