Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Sardinková nátierka

od | máj 10, 2019 | Chuťovky, Nátierky | 0 komentárov

Sardinková nátierka, ktorá chutí.

Sardinková nátierka, či pomazánka – to sú pochúťky, ktoré pozná a miluje každý z nás a sú nielen výborné, ale aj zdravé. Ja sardinkovú nátierku najradšej pripravujem pre návštevy a rodinu v podobe jednohubiek, ktoré pripravujem z rožkov. Je to rýchle, chutné a každý sa po nich ide zblázniť.

Okrem sardiniek vo vlastnej šťave môžeš použiť aj sardinky v oleji. Ďalší variant je makrela vo vlastnej šťave z konzervy. Postup je rovnaký, ako aj ingrediencie. Pre výraznejšiu chuť použi makrelu údenú, tu však treba odstrániť prebytočné kostičky a pridať trocha zmäknutého masla. Pri nátierke z údenej makrely treba mixovať dohladka a určite netreba soliť, keďže makrela údená je sama o sebe dosť slaná. Myslím si, že som všetko rozpísala do najmenších detailov, čiže poďme sa do toho pustiť.

Čas prípravy: 25 minút

Porcií: 4-6

Budeš potrebovať:

250 g sardiniek vo vlastnej šťave

200 ml kyslej smotany

3 Pl. plnotučnej horčice

1 cibuľu

1 citrón

zelenú časť lahôdkovej cibuľky 

Ešte budeš potrebovať: soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať a čerstvé pečivo podľa chuti.

Postup prípravy:

  • Sardinky vlož do misky a mixérom rozmixuj najemno alebo dohladka, podľa vlastného uváženia. 
  • Cibuľu, petržlenovú vňať a zelenú časť lahôdkovej cibule nakrájaj nadrobno a pridaj k sardinkám.
  • Primiešaj kyslú smotanu a horčicu.
  • Sardinkovú nátierku dochuť podľa vlastnej chuti soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.

Môj tip:

Sardinková nátierka, tiež známa ako “smradoška”, je najlepšia s klasickými rožkami, ktoré si nakrájaj na kolieska a priprav si z toho také mini jednohubky. Každé koliesko natri sardinkovou nátierkou a navrch môžeš najemno pokrájať akúkoľvek papriku (najlepšie však zelenú alebo červenú). Na sardinkové jednohubky sa tak isto hodí hrozno, čierne olivy, alebo len jednoducho zelená časť lahôdkovej cibule.

Ak hľadáš inšpiráciu, čo rýchleho pripraviť pre návštevu alebo pre seba, nezabudni im tak isto pripraviť špenátový quiche. Zaručený úspech a spokojnosť :).

Prajem ti dobrú chuť. 🙂

Ďalšie zaujímavosti na: nátierky // ryby // slané // smotana

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!