Sardinková nátierka, ktorá chutí.
Sardinková nátierka, či pomazánka – to sú pochúťky, ktoré pozná a miluje každý z nás a sú nielen výborné, ale aj zdravé. Ja sardinkovú nátierku najradšej pripravujem pre návštevy a rodinu v podobe jednohubiek, ktoré pripravujem z rožkov. Je to rýchle, chutné a každý sa po nich ide zblázniť.
Okrem sardiniek vo vlastnej šťave môžeš použiť aj sardinky v oleji. Ďalší variant je makrela vo vlastnej šťave z konzervy. Postup je rovnaký, ako aj ingrediencie. Pre výraznejšiu chuť použi makrelu údenú, tu však treba odstrániť prebytočné kostičky a pridať trocha zmäknutého masla. Pri nátierke z údenej makrely treba mixovať dohladka a určite netreba soliť, keďže makrela údená je sama o sebe dosť slaná. Myslím si, že som všetko rozpísala do najmenších detailov, čiže poďme sa do toho pustiť.
Čas prípravy: 25 minút
Porcií: 4-6
Budeš potrebovať:
250 g sardiniek vo vlastnej šťave
200 ml kyslej smotany
3 Pl. plnotučnej horčice
1 cibuľu
1 citrón
zelenú časť lahôdkovej cibuľky
Ešte budeš potrebovať: soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať a čerstvé pečivo podľa chuti.
Postup prípravy:
- Sardinky vlož do misky a mixérom rozmixuj najemno alebo dohladka, podľa vlastného uváženia.
- Cibuľu, petržlenovú vňať a zelenú časť lahôdkovej cibule nakrájaj nadrobno a pridaj k sardinkám.
- Primiešaj kyslú smotanu a horčicu.
- Sardinkovú nátierku dochuť podľa vlastnej chuti soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
Môj tip:
Sardinková nátierka, tiež známa ako „smradoška“, je najlepšia s klasickými rožkami, ktoré si nakrájaj na kolieska a priprav si z toho také mini jednohubky. Každé koliesko natri sardinkovou nátierkou a navrch môžeš najemno pokrájať akúkoľvek papriku (najlepšie však zelenú alebo červenú). Na sardinkové jednohubky sa tak isto hodí hrozno, čierne olivy, alebo len jednoducho zelená časť lahôdkovej cibule.
Ak hľadáš inšpiráciu, čo rýchleho pripraviť pre návštevu alebo pre seba, nezabudni im tak isto pripraviť špenátový quiche. Zaručený úspech a spokojnosť :).
Prajem ti dobrú chuť. 🙂
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov