Losos na masle – výborný recept
Losos na masle je jeden z tých receptov, ktoré nezaberú veľa času a námahy. Musím sa priznať, že u mňa doma sme ryby nikdy nejedli, teda ak sa nepočítajú rybie filé a vianočný kapor, ktorý síce nesmie chýbať na vianočnom stole, ale vždy si ho dal len môj otec :). Potom prišiel deň „D“ a ja som sa rozhodla, že musíme ryby opäť zaradiť do nášho jedálnička. Ryby sú nielen výborné, ale aj veľmi zdravé a diétne. Pre tých, ktorí sa boja rybích kostí, je losos ideálna voľba. Ak si chceš ešte k tomu vylepšiť postavu a zmestiť sa po zime do plaviek, čítaj ďalej.
Čas prípravy: 35 minút
Porcií: 2
Budeš potrebovať:
300 g filety z lososa
3 pl. masla alebo ghee prepustené maslo
2 pl. olivového oleja
2 pl. medu
1 ks citrónu
Ešte budeš potrebovať: soľ, čierne korenie mleté, čerstvý kôpor a alobal.
Postup prípravy:
- Najskôr si lososové filety opláchni a usuš ich obrúskami. Filety z lososa daj do alobalu a okoreň podľa vlastnej chuti.
- Citrón si nakrájaj na kolieska a poukladaj na lososa. Na vrch daj maslo a med. Na záver pridaj posekaný čerstvý kôpor a pokvapkaj olivovým olejom, ktorý dodá tvojej rybke úžasnú chuť.
- Vo vopred predhriatej rúre na 170 stupňov peč lososa 25 minút.
Teraz si hovoríš, to bolo fakt jednoduché a veruže áno! Medzi tým, čo sa ti pečie losos, priprav si hranolčeky a pečené paradajky. Možno sa pýtaš: Čo? Pečené paradajky? Ako ich pripravím? Na prípravu pečených paradajok budeš samozrejme potrebovať paradajky, čierne korenie mleté, oregáno, paradajkovú zmes vege rajčiny, olivový olej a soľ. Paradajky peč naraz s lososom, ale oddelene v inej nádobe.
Môj tip:
Losos na masle nezabudni zapíjať s bielym vínkom Rizling, ktoré poteší tvoje chuťové bunky.
Po skvelom obede si nezabudni pripraviť aj bleskovo rýchlu vanilkovú roládu.
Prajem ti dobú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov