Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Losos na masle

od | máj 9, 2019 | Hlavné jedlo | 0 komentárov

Losos na masle – výborný recept

Losos na masle je jeden z tých receptov, ktoré nezaberú veľa času a námahy. Musím sa priznať, že u mňa doma sme ryby nikdy nejedli, teda ak sa nepočítajú rybie filé a vianočný kapor, ktorý síce nesmie chýbať na vianočnom stole, ale vždy si ho dal len môj otec :). Potom prišiel deň “D” a ja som sa rozhodla, že musíme ryby opäť zaradiť do nášho jedálnička. Ryby sú nielen výborné, ale aj veľmi zdravé a diétne. Pre tých, ktorí sa boja rybích kostí, je losos ideálna voľba. Ak si chceš ešte k tomu vylepšiť postavu a zmestiť sa po zime do plaviek, čítaj ďalej.

Čas prípravy: 35 minút

Porcií: 2

Budeš potrebovať:

300 g filety z lososa

3 pl. masla alebo ghee prepustené maslo

2 pl. olivového oleja

2 pl. medu

1 ks citrónu

Ešte budeš potrebovať: soľ, čierne korenie mleté, čerstvý kôpor a alobal.

Postup prípravy:

  • Najskôr si lososové filety opláchni a usuš ich obrúskami. Filety z lososa daj do alobalu a okoreň podľa vlastnej chuti.
  • Citrón si nakrájaj na kolieska a poukladaj na lososa. Na vrch daj maslo a med. Na záver pridaj posekaný čerstvý kôpor a pokvapkaj olivovým olejom, ktorý dodá tvojej rybke úžasnú chuť.
  • Vo vopred predhriatej rúre na 170 stupňov peč lososa 25 minút.

Teraz si hovoríš, to bolo fakt jednoduché a veruže áno! Medzi tým, čo sa ti pečie losos, priprav si hranolčeky a pečené paradajky. Možno sa pýtaš: Čo? Pečené paradajky? Ako ich pripravím? Na prípravu pečených paradajok budeš samozrejme potrebovať paradajky, čierne korenie mleté, oregáno, paradajkovú zmes vege rajčiny, olivový olej a soľ. Paradajky peč naraz s lososom, ale oddelene v inej nádobe.

Môj tip:

Losos na masle nezabudni zapíjať s bielym vínkom Rizling rýnsky, ktoré poteší tvoje chuťové bunky.

Po skvelom obede si nezabudni pripraviť aj bleskovo rýchlu vanilkovú roládu.

Prajem ti dobú chuť.



Ďalšie zaujímavosti na: hlavne jedlo // maslo // pečenie // ryby // zemiaky

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Odoberaj newsletter od Valacha

Tradície žijú v každom z nás. Valach ti ich pomôže prebudiť. Články plné zaujímavých tém, tradičných receptov, súťaže a novinky. To všetko v tvojej emailovej schránke.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!