Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kakaové prekvapenie s orieškami

od | sep 9, 2019 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Kakaové koláčiky nikdy nič neskazia. Hodia sa na oslavu, aj na bežné posedenie s blízkymi. Potešíš nimi svoju kolegyňu v práci, sestru, či susedku. Navyše táto pochúťka je skromná na čas, prípravu aj financie.

Na kakaové prekvapenie budeš potrebovať:

Na cesto:

  • 340 g hladkej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 malú lyžičku sódy bikarbóny
  • 2 jahodové jogurty (môžeš si vybrať aj inú obľúbenú príchuť)
  • štipka soli
  • 1 lyžička škorice
  • 1 dl slnečnicového oleja + trochu oleja na vymastenie plechu
  • 3 lyžice kakaa

Na ozdobu:

Postup prípravy:

  • Vajcia vymiešaj s cukrom. Pridaj múku, sódu bikarbónu, škoricu, kakao a jogurty. Ochuť malou štipkou soli a prilej ešte olej. Celé to dobre premiešaj elektrickým šľahačom.
  • Hlbší plech veľkosti cca 30 x 40 cm dôkladne vymaž olejom. Cesto vyklop na plech a rovnomerne rozotri.
  • Koláč peč pri teplote 190° 18 – 20 minút.
  • Lekvár daj do menšieho hrnca a prilej trošku (cca 1 polievkovú lyžicu) rumu. Na sporáku ohrej. Ak plánuješ kakaové prekvapenie podávať aj deťom, tak lekvár s rumom chvíľku povar. Alkohol tak vyprchá. Inou možnosťou je rum nepridávať vôbec.
  • Ešte horúci marhuľový lekvár rozotri na teplý koláč. Nechaj to celé vychladnúť.
  • Vo vodnom kúpeli roztop čokoládu spolu s cerou. Následne to rozotri na koláč. Vrch posyp nasekanými vlašskými orechmi. Ja som ich dala len na polovicu, keďže niektorí členovia rodiny oriešky nechcú.
  • Koláčik odlož na chladné miesto a až čokoláda stuhne, môžeš ho porezať na kúsky a podávať.

Dobrú chuť!

Tip: Čo tak skúsiť inú čoko – dobrotu? Jej príprava je o čosi náročnejšia, no chuť je famózna. Slávna Sacherova torta je dokonalou kulinárskou špecialitou.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: muka // sladké

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This