Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kváskovové palacinky s orieškovým krémom a bielou čokoládou

od | máj 5, 2021 | Chuťovky, Hlavné jedlo, Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Kváskové palacinky alebo lievance môžeš pripraviť vždy vtedy, keď je potrebné nakŕmiť tvoj kvások, ale nemáš čas alebo neplánuješ piecť z kvásku. Kvások vďaka tomu nemusíš zbytočne vyhodiť. A je to dôvod naviac, ako si zamaškrtiť. Palacinky budú samozrejme stráviteľnejšie. Oproti tým klasickým sa líšia tým, že sú nadýchanejšie.

Nedávno som objavila úžasnú nátierku. Pri prvom ochutnaní som vedela, že ju chcem vyskúšať práve s palacinkami. Bola to lieskovooriešková nátierka s bielou čokoládou. Už len z názvu je jasné, že to bude ohromný chuťový zážitok, pomyslela som si. A veru, nemýlila som sa. Doslova som sa do nej zamilovala. Príjemnú orieškovú chuť doplní a osladí biela čokoláda. Je to veľmi dobrá alternatíva k orieškovým nátierkam. Samozrejme, ak obľubuješ ovocný lekvár, džem, alebo čokoládovú nátierku, vieš si kváskové palacinky vychutnať aj s nimi.

Tieto konkrétne som si natrela týmto úžasným krémom a vrch posypala mletými kešu orieškami a kúskami malín. Kombinácia týchto chutí je lahodná. Ovocie palacinky osvieži. Úžasne zasýtia a ulahodia tvojmu maškrtnému jazýčku. Manžel poznamenal, že kváskové palacinky mu chutia viac, ako tie obyčajné.

Na kváskové palacinky budeš potrebovať:

Cesto:

Na potretie:

Kváskové palacinky – postup prípravy:

  • Suché suroviny naváž a nasyp do väčšej misky.
  • K pripraveným ingredienciám prilej mlieko.
  • Ručne – pomocou metličky, alebo pomocou mixéra vymiešaj palacinkovú zmes. Bude mať hladkú polohustú štruktúru.
  • Takto pripravené cesto nechaj 3 hodiny na kuchynskej linke alebo približne 12 hodín v chladničke odpočívať.
Kváskové palacinky
  • Následne palacinky vysmážaj z oboch strán na panvici s nepriľnavým povrchom na strednom stupni, ktorú potieraj kvapkou oleja.
  • Upečené palacinky potri orieškovým krémom, zroluj alebo prelož a posyp mletými orieškami a ovocím.
  • Kľudne pridaj aj šľahačku.
Kváskové palacinky
Maliny alebo iné ovocie palacinky osviežia chuťovo aj farebne

Dobrú chuť.

TIP: Ak máš rád maškrty z kvásku, neváhaj vyskúšať aj kváskové moravské koláče. Recept nájdeš TU.

obr. súkromný archív

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: kváskovanie // kvások // múka

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This