Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Nepečená roláda s kokosom a kávou

od | apr 6, 2022 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Nepečená roláda s kokosom a kávou je ideálnym domácim dezertom na sviatky. Sladká a jemná kávová cukrovinka ulahodí maškrtnému jazýčku. Ak máte radi spojenie kávy a lahodného kokosu, ste na správnom mieste. Recept je známy celé roky, no každý má tú svoju overenú verziu, ktorou si možno nostalgicky pripomína staré časy.

Nepečená roláda – recept

Ingrediencie na kávové cesto:

Ingrediencie na kokosovú náplň:

presso v bielej šálke na bielom stole

Postup prípravy:

  • Keksíky, alebo piškóty pomeľ najemno pomocou mixéra. Pridaj k nim cukor, letnú kávu, kakao, alebo namiesto neho použi karobový prášok. Na záver ešte za lyžicu rumu pre lepšiu vôňu aj chuť a rukou dôkladne vypracuj jemné, no tuhé cesto. Ak sa ti cesto zdá príliš tuhé, či drobivé, pokojne pridaj trošku teplej vody.
  • Cesto zabaľ do potravinovej fólie a vlož do chladničky.
  • Kým sa cesto chladí, priprav si kokosovú náplň. Mäkké maslo vyšľahaj do peny pomocou elektrického šľahača a následne môžeš pridať kokos, sušené mlieko a cukor. Dôkladne vymiešaj.
  • Teraz prichádza o niečo prácnejšia časť. Priprav si potravinovú fóliu, alebo väčší plastový sáčok. Cesto z chladničky ulož na potravinovú fóliu a prelož ďalšou fóliou, aby sa nelepilo na valček. Rozvaľkaj do obdĺžnika a nakoniec vrchnú časť fólie opatrne zlož. Pripravenú kokosovú náplň rozotri rovnomerne na rozvaľkané cesto. Teraz nasleduje rolovacia časť. Natreté cesto zroluj do rolády, pričom spodnú časť fólie opatrne odlepuj.
  • Zrolovanú roládu môžeš na záver posypať strúhaným kokosom, zabaliť do potravinovej fólie a aspoň hodinu takto zabalenú roládu nechaj odpočívať v chladničke.
  • Po stuhnutí ju pokrájaj nahriatym nožom na kolieska a skladuj na chladnom mieste.
  • Nepečená rolády vydrží v chladničke aj niekoľko dní, z toho dôvodu je ideálnym adeptom na veľkonočný, či vianočný dezert, prípadne na rodinné oslavy.

Dobrú chuť!

nepečená roláda postup

TIP: Ak hľadáte inšpiráciu na sviatočné vypekanie, prezrite si overené recepty na našom blogu Uvalacha.sk

Obr. flickr.com

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Ďalšie zaujímavosti na: dezert // kakao // káva // kokos

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This