Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kokosový zákusok s krémom

od | mar 11, 2019 | Pečené / Nepečené | 0 komentárov

Kokosový zákusok s krémom venovaný všetkým milovníkom kokosu :). je rýchly, nenáročný a ak ti vydrží do druhého dňa tak bude ešte vláčnejší.

Kokosový zákusok s krémom:

Budeš potrebovať:

Na cesto:

350 g hladkej múky

200 g masla

20 g kakaa

120 g práškového cukru

4 pl. mlieka

1 sáčok kypriaceho prášku do pečiva

Kokosová plnka:

6 ks bielok

125 g práškového cukru

200 g kokosu

žĺtkový krém:

6 ks žĺtkov

35 g hladkej múky

100 g práškového cukru

400 ml plnotučného mlieka

200 g kvalitného masla

20 ml rumu

Ešte budeš potrebovať: maslo na vymastenie plechu a kokos, alebo čokoládu na ozdobenie.

Postup prípravy:

  • Začni prípravou cesta. Múku, prášok do pečiva, kakao a cukor si najprv preosej, aby si nemal/a hrudky v ceste. Maslo a mlieko musia byť izbovej teploty. Všetky ingrediencie na cesto si zmiešaj spolu a vypracuj hladký bochník. Hotové cesto zabaľ do fólie a odlož do mrazničky. Tento krok je dôležitý. S cestom sa ti bude lepšie pracovať.
  • Cesto sa ti chladí a tak si v kľude môžeš pripraviť kokosovú plnku.
  • Najprv si preosej cukor. Do veľkej misky si daj bielka a spolu s cukrom vyšľahaj do hustej peny. Potom čo už nebudeš cítiť ruku 😀 pridaj po častiach kokos a metličkou premiešaj.
  • Hotové cesto si rozdeľ na dve časti. Plech (o rozmere 40×30) si vymasti trochou masla a prvú (spodnú) časť cesta nastrúhaj na strúhadle. Spodnú časť cesta treba rukami, alebo pohárom trochu utľapkať, aby sa po upečení dalo ľahšie krájať.
  • Kokosovú plnku rozotri rovnomerne na cesto a nastrúhaj ďalšiu časť cesta.
  • Kokosový zákusok peč vo vopred prehriatej rúre na 180 stupňov 35 minút.
  • Tento čas využi na prípravu žĺtkového krému.
  • Žĺtka, mlieko a múku premiešaj spolu metličkou v hlbšom hrnci. Bude to vyzerať ako cesto na palacinky. Krém var na slabom ohni do doby kým nezhustne. Treba to stále miešať, aby sa krém nepripálil. Hotový krém prikry fóliou aby sa ti nespravila šupka na vrchu.
  • Maslo a cukor si teraz vymiešaj do peny a po častiach pridávaj do skoro vyhladnutého žĺtkového krému. Pridaj ešte rum a úžasný domáci krém je hotový.
  • Kokosový zákusok by mal byť už upečený. Vyber z rúry a nechaj vychladnúť. Toto je asi správny čas umyť milión misiek, ktoré si použil/a 😀 .
  • Na vychladnutý zákusok rovnomerne rozotri krém postrúhaj buď čokoládou, alebo kokosom a nechaj chvíľu v chladničke odstáť.
  • Ver, že všetka tá ťažká práca, kopec riadu a času sa ti oplatí, lebo až si konečne sadneš pripravíš kávičku a ochutnáš tento kokosový zázrak bude to všetko stáť za to.
Príprava kokosového zákusku
Príprava kokosového zákusku

Môj tip:

Kokosový zákusok s krémom je najlepší s kávičkou. Je ideálny na posedenie vonku na záhrade, kedže sa tam nemá čo roztopiť, ale tak isto sa hodí aj doma pri telke keď má človek chuť na sladké.

Nezabudni si tiež pripraviť fenomenálne parížske rožky s čokoládovým krémom.

Prajem ti dobrú chuť.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: maslo // pečenie // rum // sladké

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This