Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Tvarohové čoko – rezy. Kto by odolal tak lahodnej pochúťke?

od | okt 16, 2019 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Tvarohové koláčiky ja veru môžem. Tento je jeden z tých trvanlivých, takže ak potrebuješ koláčik na 2-3 dni, si na správnom mieste. Milovníci tvarohu si prídu iste na svoje, tak hor sa do domáceho pečenia.

Chuť cesta miestami pripomína sacher. Tvaroh dodá dezertu mierne kyslastú sviežu chuť. Spojením vzniká ideálna sladko – kyslá pochúťka.

Na tvarohové čoko – rezy budeš potrebovať:

Na cesto:

  • 200 g čokolády na varenie (môže byť aj horká čokoláda)
  • 200 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli

Na tvarohovú náplň:

  • 400 g tvarohu
  • 4 – 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor

Na ozdobu:

  • práškový cukor, alebo trošku čokolády na varenie

Postup prípravy:

  • Najskôr si priprav cesto. Vo vodnom kúpeli roztop maslo a čokoládu. Odstav zo sporáka. Pridaj cukor, štipku soli a vajíčka. Nakoniec múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko dôkladne premiešaj. Postačí aj vareškou. Suroviny sa dôkladne prepoja a vznikne stredne tuhé čokoládové cesto.
  • Približne 2 tretiny cesta rozotri na menší hlboký plech vystlaný papierom na pečenie. Ja som použila plech veľkosti 25 x 35 cm.
  • Priprav si tvarohovú náplň. Hrudkovitý tvaroh dôkladne rozmixuj ponorným mixérom. Pridaj cukor, vanilkový cukor, vajíčko a smotanu. Opäť celú náplň rozmixuj. Keďže som mala poctivý domáci tvaroh, použila som ponorný mixér pre jemnejšiu konzistenciu náplne.
  • Tvarohovú plnku lyžicou ukladaj na rozotreté cesto. Vytvor kôpky po celom plechu. Na to poukladaj kôpky zvyšného čokoládového cesta. Vezmi príborový nôž, alebo špajdľu a po koláči rob sem-tam akoby kružnice. No neprežeň to, aby sa ti to nezlialo do jednej hmoty. Má to byť len akoby náznak miešania. Vytvoríš takzvaný mramorový efekt.
  • Koláčik peč cca 40 minút pri 180 stupňoch celzia.
  • Až koláč vychladne, pofŕkaj ho roztopenou čokoládou, alebo popráš práškovým cukrom. Ostrým nožom narež na úhľadné obdĺžnikové rezy.
tvarohové
Tvarohové čoko – rezy

Dobrú chuť!

Tip: Kvalitné ingrediencie sú vždy zárukou úspechu. Tie správne nájdeš priamo v kamennej predajni v Spišskej Novej Vsi.

Ďalšie zaujímavosti na: čokoláda // dezert // muka // sladké // tvaroh

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!