Kuracie soté so šampiňónmi je rýchla, jednoduchá a chutná večera. Taký recept na kuracie soté naozaj dokážem oceniť keď viem, že nemusím pri sporáku stáť do polnoci, aby som vyčarila večeru. Sú obdobia, kedy by som varila celý deň a skúšala nové recepty, alebo experimentovala s chuťami. Človek však príde domov z práce unavený, tak jediné čo chce, je dobre sa najesť a relaxovať. Či som taká len ja?
Kuracie soté so šampiňónmi:
Porcií: 4
Čas prípravy: 35 minút
Budeš potrebovať:
4 kusy kuracích pŕs bez kože
250 g šampiňónov
200 ml smotany na varenie
100 ml mlieka
30 g syra ( ja som použila eidam)
2 pl. hladkej múky
3 strúčiky cesnaku
kôpor
podľa potreby olej, maslo, mleté čierne korenie, oregano a soľ
Postup prípravy:
- Kuracie prsia umy a nakrájaj na malé kúsky podľa tvojej voľby. Na panvičke si rozohrej olej a mäso popraž do zlatistá. Pridaj pretlačený cesnak a nechaj chvíľu podusiť. Hotové kuracie mäso vyber z panvičky a odlož na stranu.
- Umyté šampiňóny si nakrájaj na tenké plátky a na troche oleja popraž do mäkka. Nezabudni pridať soľ, aby šampiňóny pustili chutnú šťavu.
- Hotové šampiňóny vyber z panvice a odlož na stranu.
- Na panvici si roztop trocha masla a oleja. Nechaj rozohriať a pridaj múku. Proste to bude klasická zápražka 🙂
- Zápražku podlej smotanou na varenie a mliekom. Všetko spolu premiešaj. Po 10 minútach pridaj nastrúhaný syr.
- Kôprom a oreganom dochuť podľa vlastnej chuti. Tieto 2 bylinky naozaj zvýraznia chuť omáčky. Ja som pridala 2 čl. oregana a 2 čl. nadrobno nasekaného čerstvého kôpru.
- Do prevarenej omáčky vráť opražené kuracie mäso a šampiňóny. Ešte chvíľočku povar a hotovo. Omáčka je hotová.
Môj tip:
Kuracie soté so šampiňónmi mi najviac chutí s varenými zemiakmi. Hodí sa aj s knedľou, alebo s cestovinami. Podľa mňa by mala byť omáčka hustá, ale samozrejme, každý má rád niečo iné. Pre redšiu omáčku by som pridala viac mlieka a odobrala múku pri príprave zápražky.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov
Trackbacks/Pingbacks