Kešu cheesecake je lahodný dezert z krémových a sladkastých kešu orieškov. Tie sa nachádzajú rovnako v korpuse aj v lahodnej plnke z mascarpone. Orieškovo krémovej plnke dodá šmrnc aj ozajstná vanilka, alebo vanilkový cukor Bourbon. Celkový dezert úžasne osviežia chuťovo aj farebne kúsky čerstvého ovocia. Najlepšie jahôd. Pri každom tvojom súste sa na okamih roztopíš v sladkej a jemne orieškovej chuti.
Cheesecake je koláč, ktorý je v súčasnosti veľmi obľúbený. Originál verzia sa pripravuje z maslových sušienok a mäkkého krémového syra, najčastejšie mascarpone. Existuje mnoho verzií, rôznych príchutí, pečený či nepečený. Dokonca aj raw verzia bez živočíšnych zložiek, ktorý preferujú vegáni. Predstavivosti sa v príprave tohto sladkého dezertu nekladú. Jeho príprava nie je vôbec náročná. A výsledok stoji skutočne za to.
U nás doma máme tento druh dezertu veľmi radi. Už som ho piekla na mnoho spôsobov. A nikdy neomrzí. Je jemný, svieži, sladký, dokonale lahodný s naozaj podmanivou vôňou. Ozvláštni akýkoľvek bežný deň, ale aj výnimočné udalosti či oslavy.
Na kešu cheesecake budeš potrebovať:
Korpus:
- 150g ovsených vločiek
- 100g kešu múky
- 70 g masla alebo kokosoveho oleja
- 30g trstinového cukru
Plnka:
- 500g mascarpone
- 200g smotanovej nátierky
- 140g trstinového cukru
- 2 vajíčka
- 10g vanilkového cukru
- 65g jemného kešu krému
Kešu cheesecake – postup prípravy:
- Ovsené vločky rozmixuj na jemno. Zmiešaj ich s kešu múkou a roztopeným kokosovým olejom, ktorý zvykne v chlade stuhnúť.
- Vypracuj zmes na korpus. Pomocou lyžičky zmes udlab po celej spodnej strane a 2 centimetre aj po bokoch tortovej formy.
- Na spodnú časť formy môžeš dať aj papier na pečenie.
- Priprav krém vyšľahaním všetkých ingrediencií na plnku.
- Plnku rovnomerne nanes na pripravený korpus.
- Pripravený cheesecake daj piecť do rúry na 160°C po dobu 45 minút.
- Po uplynutí času, ho ešte môžeš nechať dôjsť vo vypnutej ale vyhriatej rúre.
- Vrch môžeš ozdobiť namletými kešu orieškami, bielou čokoládou a ovocím.
- Cheesecake nechaj stuhnúť v chladničke niekoľko hodín. Najlepšie chutí správne vychladený.
Dobrú chuť.
TIP: Ak máš rád orieškové dezerty, vyskúšaj aj pistáciovú tortu. Recept nájdeš TU.
obr. súkromný archív
Som kreatívna mamina na materskej dovolenke, milujúca dobré jedlo. Varím a pečiem s láskou pre môjho malého syna a manžela, pre ktorých chcem to najlepšie. Varím, pečiem, kváskujem, klíčkujem, pestujem mikrozeleninku či bylinky. Rada experimentujem a skúšam nové chute.
0 komentárov