Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kešu cheesecake – sladká lahodne oriešková pochúťka

od | máj 9, 2021 | Chuťovky, Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Kešu cheesecake je lahodný dezert z krémových a sladkastých kešu orieškov. Tie sa nachádzajú rovnako v korpuse aj v lahodnej plnke z mascarpone. Orieškovo krémovej plnke dodá šmrnc aj ozajstná vanilka, alebo vanilkový cukor Bourbon. Celkový dezert úžasne osviežia chuťovo aj farebne kúsky čerstvého ovocia. Najlepšie jahôd. Pri každom tvojom súste sa na okamih roztopíš v sladkej a jemne orieškovej chuti.

Cheesecake je koláč, ktorý je v súčasnosti veľmi obľúbený. Originál verzia sa pripravuje z maslových sušienok a mäkkého krémového syra, najčastejšie mascarpone. Existuje mnoho verzií, rôznych príchutí, pečený či nepečený. Dokonca aj raw verzia bez živočíšnych zložiek, ktorý preferujú vegáni. Predstavivosti sa v príprave tohto sladkého dezertu nekladú. Jeho príprava nie je vôbec náročná. A výsledok stoji skutočne za to.

U nás doma máme tento druh dezertu veľmi radi. Už som ho piekla na mnoho spôsobov. A nikdy neomrzí. Je jemný, svieži, sladký, dokonale lahodný s naozaj podmanivou vôňou. Ozvláštni akýkoľvek bežný deň, ale aj výnimočné udalosti či oslavy.

Na kešu cheesecake budeš potrebovať:

Korpus:

Plnka:

Kešu cheesecake – postup prípravy:

  • Ovsené vločky rozmixuj na jemno. Zmiešaj ich s kešu múkou a roztopeným kokosovým olejom, ktorý zvykne v chlade stuhnúť.
  • Vypracuj zmes na korpus. Pomocou lyžičky zmes udlab po celej spodnej strane a 2 centimetre aj po bokoch tortovej formy.
  • Na spodnú časť formy môžeš dať aj papier na pečenie.
  • Priprav krém vyšľahaním všetkých ingrediencií na plnku.
  • Plnku rovnomerne nanes na pripravený korpus.
Kešu cheesecake
  • Pripravený cheesecake daj piecť do rúry na 160°C po dobu 45 minút.
  • Po uplynutí času, ho ešte môžeš nechať dôjsť vo vypnutej ale vyhriatej rúre.
  • Vrch môžeš ozdobiť namletými kešu orieškami, bielou čokoládou a ovocím.
  • Cheesecake nechaj stuhnúť v chladničke niekoľko hodín. Najlepšie chutí správne vychladený.
Kešu cheesecake
Sladký kešu cheesecake ti osladí deň

Dobrú chuť.

TIP: Ak máš rád orieškové dezerty, vyskúšaj aj pistáciovú tortu. Recept nájdeš TU.


obr. súkromný archív

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: dezert // jahody // mascarpone

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This