Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Banánové muffiny s medom

od | aug 2, 2022 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Banánové muffiny sú vláčnym a jemným koláčikom. Obľúbené sú ako sladké raňajky, či desiatová pauza s kávičkou. A aj keď možno pre naše babičky bol kedysi muffin pojem neznámy, veľmi rýchlo sa stal obľúbenou dobrotkou všetkých generácií. Prečo by aj nie, veď príprava je nenáročná a výsledok skvelý.

Kto by len nemiloval muffiny. Chutný koláčik akurátnej veľkosti do dlane je vychýreným a mimoriadne obľúbeným dezertom. Potešia sa mu malí, veľkí ale aj staršie ročníky. Príjemne mäkký a vláčny koláčik dáva možnosť nespočetného množstva variácií a chutí. S čokoládou, orechami, všakovakým ovocím, džemom, či cukríkmi, no samozrejme aj čistý.

Druh dezertu, pri ktorom sa dá dokonale vyšantiť a popustiť uzdu fantázii pri jeho zdobení. Skrátka muffin je nezabudnuteľným dezertom v mnohých podobách. Kombinácia banánov a medu dodáva tú správnu šťavnatosť aj sladkosť. Jednoducho treba vyskúšať.

Banánové muffiny s medom – recept

Čo budeš potrebovať:

  • 350 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 100 g masla
  • 5 PL medu
  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 2 banány
med vo fľaši

Postup prípravy:

  • Priprav si 2 misky. Do jednej nasyp múku spolu s práškom do pečiva, cukor, štipku soli a škoricu. Celú sypkú zmes vareškou premiešaj.
  • V druhej miske popuč vidličkou banány a zalej ich roztopeným maslom, pridaj med, vajíčka mlieko. Dobre metličkou premiešaj.
  • Na záver spoj všetko dokopy, teda sypkú zmes pridaj k tekutej a dôkladne vyšľahaj.
  • Cesto navrstvi do papierových košíčkov a následne vlož do rúry vyhriatej na 190°C. Banánové muffiny peč približne 20 minút.
  • Farba muffinov bude závisieť od farby medu, ak je svetlejší – budú svetlé, naopak tmavý lesný med im dodá tmavšiu farbu.
  • Po upečení nechaj muffiny vychladnúť. Hotovo, skvelá delikatesa je na svete. Teraz si už len naplno vychutnaj moment lahodnej medovo-banánovej chuti.

Dobrú chuť!

muffiny s medom

TIP na záver pre všetkých milovníkov muffinov: Vyskúšaj aj náš skvelý recept na jablkové muffiny.

Obr.flickr.com, súkromný archív

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Ďalšie zaujímavosti na: banány // med // sladké

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This