Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Banánové muffiny – vláčne a voňavé koláčiky v košíčku

od | nov 5, 2021 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Banánové muffiny si rýchlo obľúbia malí aj veľkí maškrtníci. Vláčny koláčik s príjemnou banánovou chuťou je navyše nenáročný na prípravu. Chutný na raňajky, desiatu, či ako dezert pre kávičkárov.

Muffiny v akejkoľvek podobe sa tešia veľkej obľube už pár rokov. Ich pôvod nie je celkom známy, no predpokladá sa, že vznikli vo Veľkej Británii. Tento druh pečiva by sa mal zmestiť človeku do jeho dlane. Malé lahodné koláčiky v papierovom košíčku sa dochucujú ovocím, orieškami, čokoládou, či rôznym korením. Stačí popustiť uzdu fantázii aj chutiam a výsledok zakaždým poteší.

V tomto prípade sme stavili na banány. Ak sa aj v tvojej komore nájde pár kusov prezretých banánov, upeč si spolu s nami 12 lahodných banánových muffinov.

banány na bielom pozadí

Banánové muffiny – recept:

Ingrediencie:

  • 4 banány – najlepšie mäkké prezreté
  • 1 vajíčko
  • 100 g kryštálového cukru
  • 75 g roztopeného masla
  • 200 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • štipka mletej škorice
  • 1-2 PL kakaa (nemusí byť, no bez neho budú muffiny o niečo svetlejšie)
postup prípravy na banánové muffiny

Postup prípravy:

  • Banány zbav šupiek a vidličkou v miske popuč. Netreba úplne do hladka, môžu ostať aj malé kúsočky, o to vláčnejšie budú muffiny. Pridaj celé vajíčko aj roztopené maslo a vidličkou zľahka premiešaj.
  • Do druhej misky nasyp múku a prášok do pečiva. Pridaj soľ, cukor, štipku škorice, kakao a následne dobre vareškou premiešaj.
  • K sypkej zmesi primiešaj banánovú zmes a vymiešaj varechou, alebo elektrickým šľahačom na nízkych otáčkach.
  • Rúru predhrej na 190°C. Do formy na muffiny poukladaj papierové košíčky a do každého košíčka daj trochu cesta.
  • Banánové muffiny vlož do predhriatej rúry a peč 20 až 25 minút.
  • Po upečení vyber muffiny opatrne na podnos a nechaj vychladnúť. Môžeš ich ozdobiť čokoládovou polevou, poprášiť práškovým cukrom, alebo nechať len tak.

Dobrú chuť!

TIP: Obľubuješ banánové maškrty? V tom prípade môžeš vyskúšať aj lahodný banánový chlebík, banánovú bábovku, či banánovú tortu s vaječným koňakom.

obr.Pixabay.com

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: banány // Hanus // Natural Jihlava // sladké

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This