Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Hrnčekové palacinky – krok po kroku ako na to

od | sep 29, 2021 | Chuťovky, Hlavné jedlo, Recepty | 0 komentárov

Hrnčekové palacinky patria k mimoriadne jednoduchým, chutným a rýchlym receptom. Postačí hrnček a pár ingrediencií, a rýchly obed, večera, či víkendové raňajky sú na svete.

Nemáš chuť vymýšľať zložité jedlo, umývať kopec riadu, alebo chceš pripraviť niečo narýchlo? Hrnčekové palacinky sú v tomto prípade skvelý nápad. Recept obsahuje len základné ingrediencie, ktoré sa iste nájdu v každej domácnosti. Pri ich príprave budeš potrebovať hrnček v objeme okolo 250 ml. Dobrú službu ti urobí aj šikovná panvica s nepriľnavým povrchom, na ktorej sa palacinky iste nespália. Poďme teda spolu na to krok po kroku. Recept zvládne aj začiatočník.

palacinka
Jemné, nadýchané, lahodné – presne také sú hrnčekové palacinky

Hrnčekové palacinky – čo budeš potrebovať: 

  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • štipka mletej škorice
  • 2-3 PL kryštálového cukru
  • rastlinný olej na potieranie panvice

Postup prípravy:

  • Do hlbokej misky nalej mlieko, pridaj vajíčka a metličkou vyšľahaj.
  • Následne pridaj múku, cukor, štipku mletej škorice pre prenikavejšiu vôňu. Nezabudni na štipku soli, lebo tá dodá cestu šmrnc a výraznejšiu chuť.
  • Dôkladne všetko vyšľahaj, najideálnejšie za pomoci elektrického šľahača, lebo ten ti zaručí, že cesto bude jemné a bez akýchkoľvek nežiadúcich hrudiek.
  • Keď je cesto pripravené, potri panvicu rastlinným olejom. Nalej naberačkou cesto a nechaj ho rozliať pekne do strán. Opeč palacinku z oboch strán do zlatohnedej farby. Upečenú prelož na veľký tanier. Týmto spôsobom upeč palacinky postupne z celej porcie cesta. Z uvedenej dávky vyjde 10-11 kusov palaciniek, čo samozrejme závisí od veľkosti tvojej panvice.
  • Hotové palacinky môžeš ľubovoľne ozdobiť a dochutiť. Skvelú chuť dodá džem, ovocie, tekutá čokoláda, či domáca karamelová omáčka. Lahodne budú palacinky chutiť s tvarohom, domácou nutelou, či orieškovým maslo. Nuž každému podľa chuti.

Dobrú chuť!

palacinky s džemom
Palacinky chutia dokonale s lahodným džemom, nutelou, či ovocím

TIP: Ak obľubuješ jednoduché hrnčekové recepty, iste ťa poteší svieža hrnčeková bublanina, či voňavý hrnčekový perník.

Obr. pixabay.com

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: dezert // Hanus // hrnčekové // múka // sladké

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This