Klobáska v rožku je slovenská verzia amerického streetfoodového jedla – hot dogu. Avšak namiesto klasického párku použiješ slovenskú aromatickú klobásku. Pokrmu dodá svoju skvelú, výraznú a korenistú chuť. Čo si budeme klamať, naše slovenské klobásky majú jednoducho šmrnc. Najlepšie sú na túto pochúťku tenšie klobásky z mangalice.
K tomuto pokrmu sú naozaj fantastické pečené zemiaky s korením zemiačik od Dávidkového korenia. Od kedy sme ich prvý krát skúsili u nás doma, iné ani nepripravujem. Toto korenie je skutočne chuťovo vyladené. Tieto zemiačiky sa hodia nielen k tomuto pokrmu, ale aj k mnohým iným jedlám.
Klobáska v rožku – budeš potrebovať:
- 4 tenké klobásky (napríklad z mangalice)
- 4 rožky
- Horčica, kečup alebo dresing
- Jarná alebo fritovaná cibuľka
- Cheddar alebo iný tvrdý syr
- Klíčky (napríklad reďkovky) alebo zavárané uhorky
- 1 čajová lyžička korenia zemiačik
- Soľ podľa chuti
- 1 polievková lyžice oleja
Postup prípravy:
- Očistené zemiaky narež na mesiačiky. Ak sú skoré a majú tenkú hladkú šupku, nemusíš ich šúpať. Jednoducho ich nakrájaj aj so šupkou. Vlož ich do misky a polej olejom. Prisyp korenie zemiačik a soľ podľa chuti.
- Rukami poriadne premiešaj, aby sa zmes oleja a korenia rovnomerne premiešali na všetky zemiaky.
- Mesiačiky daj piecť do vyhriatej rúry na 200 °C po dobu 40 minút. Zemiačiky naberú krásny opečený vzhľad.
- Klobásku opeč v trúbe alebo na panvičke.
- Rožky narež tak, aby zostal na jednom mieste spojený.
- Potri ho horčicou, kečupom alebo obľúbeným dresingom.
- Do vnútra vlož ešte teplú upečenú klobásku. Na ňu polož plátky syra, ktoré sa trochu na klobáske roztopia.
- Posyp jarnou cibuľkou nakrájanou na kolieska, klíčkami alebo uhorkou nakrájanou na plátky.
- Servíruj s pečenými zemiakmi, kečupom alebo obľúbeným dresingom.
- Ak si milovník pikantného, môžeš si pridať aj pálivé tekuté chilli, ktoré riadne zahreje.
Dobrú chuť.
TIP1: Túto streetfoodovú pochúťku si môžeš vychutnať s čerstvými domácimi rožkami. Najlepšie z kvásku. Môžeš ich pripraviť podľa receptu TU.
TIP2: Ak by si chcel vyskúšať nakličovanie, môžeš klíčiť väčšie semienka v nakličovacej terakotovej miske. Klíčky sú zdravé a obzvláštnia každé jedlo.
obr. súkromný archív, pixabay.com
Som kreatívna mamina na materskej dovolenke, milujúca dobré jedlo. Varím a pečiem s láskou pre môjho malého syna a manžela, pre ktorých chcem to najlepšie. Varím, pečiem, kváskujem, klíčkujem, pestujem mikrozeleninku či bylinky. Rada experimentujem a skúšam nové chute.
0 komentárov