Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Klobáska v rožku s lahodnými zemiačikmi – streetfood na slovenskú nôtu

od | máj 18, 2021 | Chuťovky, Hlavné jedlo, Recepty | 0 komentárov

Klobáska v rožku je slovenská verzia amerického streetfoodového jedla – hot dogu. Avšak namiesto klasického párku použiješ slovenskú aromatickú klobásku. Pokrmu dodá svoju skvelú, výraznú a korenistú chuť. Čo si budeme klamať, naše slovenské klobásky majú jednoducho šmrnc. Najlepšie sú na túto pochúťku tenšie klobásky z mangalice.

K tomuto pokrmu sú naozaj fantastické pečené zemiaky s korením zemiačik od Dávidkového korenia. Od kedy sme ich prvý krát skúsili u nás doma, iné ani nepripravujem. Toto korenie je skutočne chuťovo vyladené. Tieto zemiačiky sa hodia nielen k tomuto pokrmu, ale aj k mnohým iným jedlám.

Klobáska v rožku – budeš potrebovať:

  • 4 tenké klobásky (napríklad z mangalice)
  • 4 rožky
  • Horčica, kečup alebo dresing
  • Jarná alebo fritovaná cibuľka
  • Cheddar alebo iný tvrdý syr
  • Klíčky (napríklad reďkovky) alebo zavárané uhorky
  • 1 čajová lyžička korenia zemiačik
  • Soľ podľa chuti
  • 1 polievková lyžice oleja

Postup prípravy:

cibuľka, klíčky, klobáska
  • Očistené zemiaky narež na mesiačiky. Ak sú skoré a majú tenkú hladkú šupku, nemusíš ich šúpať. Jednoducho ich nakrájaj aj so šupkou. Vlož ich do misky a polej olejom. Prisyp korenie zemiačik a soľ podľa chuti.
  • Rukami poriadne premiešaj, aby sa zmes oleja a korenia rovnomerne premiešali na všetky zemiaky.
  • Mesiačiky daj piecť do vyhriatej rúry na 200 °C po dobu 40 minút. Zemiačiky naberú krásny opečený vzhľad.
  • Klobásku opeč v trúbe alebo na panvičke.
  • Rožky narež tak, aby zostal na jednom mieste spojený.
  • Potri ho horčicou, kečupom alebo obľúbeným dresingom.
  • Do vnútra vlož ešte teplú upečenú klobásku. Na ňu polož plátky syra, ktoré sa trochu na klobáske roztopia.
  • Posyp  jarnou cibuľkou nakrájanou na kolieska, klíčkami alebo uhorkou nakrájanou na plátky.
  • Servíruj s pečenými zemiakmi, kečupom alebo obľúbeným dresingom.
  • Ak si milovník pikantného, môžeš si pridať aj pálivé tekuté chilli, ktoré riadne zahreje.
Klobáska v rožku s pečenými zemiačikmi
Pečené zemiačiky a klobáska v rožku sú úžasná kombinácia. Sú skvelou voľbou, keď budeš mať chuť na streetfoodovú špecialitu.

Dobrú chuť.

TIP1: Túto streetfoodovú pochúťku si môžeš vychutnať s čerstvými domácimi rožkami. Najlepšie z kvásku. Môžeš ich pripraviť podľa receptu TU.

TIP2: Ak by si chcel vyskúšať nakličovanie, môžeš klíčiť väčšie semienka v nakličovacej terakotovej miske. Klíčky sú zdravé a obzvláštnia každé jedlo.

obr. súkromný archívpixabay.com

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: hlavné jedlo // klobása // zemiaky

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This