Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kokosové rožky – chrumkavé pečivo na sviatočný stôl

od | dec 14, 2021 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Kokosové rožky si obľúbi každý milovník kokosu. Voňavé, krehké a chrumkavé trvanlivé pečivo dokonale doplní vianočné cukrovinky. Ich prednosťou je, že sa dajú pripraviť v predstihu a pri správnom uskladnení v chlade vydržia dlho.

Svojou chuťou tak trochu pripomínajú vanilkové rožky. Neobsahujú však orechy, ale strúhaný kokos. Na sviatočné chrumkanie, alebo len tak ku kávičke sú tieto rožteky ako stvorené.

Z cesta tiež možno vykrajovať rôzne tvary pomocou tradičných vykrajovačiek, alebo vytlačiť pomocou mlynčeka a špeciálnej násadky zaujímavé esíčka, či venčeky. Fantázii sa veru medze nekladú.

Kokosové rožky – recept

Ingrediencie:

Na obaľovanie:

  • 1 vanilkový cukor
  • 2-3 PL práškového cukru

Postup prípravy:

  • Múku preosej do misky, pridaj k nej štipku soli, mäkké maslo, práškový a vanilkový cukor, kokos a nakoniec celé vajíčko.
  • Rukami dôkladne vypracuj cesto.
  • Pracovnú dosku popráš múkou. Cesto na doske rozdeľ na menšie časti a z každej vytvaruj tenký valček hrúbky asi ako prst. Valček pokrájaj na približne rovnaké časti, následne konce každého kúsku uprav a ohni do tvaru rožka.
príprava cesta a vaľkanie kokosových rožkov
Práca s cestom
  • Rožteky ukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie. Na uvedené množstvo cesta budeš potrebovať 2-3 plechy.
  • Rúru predhrej na teplotu 180°C a rožteky peč po dobu okolo 9-11 minút, v závislosti od ich veľkosti. Menšie a tenšie postačí kratší čas, väčšie o čosi dlhšie.
  • Po upečení nechaj kokosové rožky 2-3 minúty postáť na plechu, potom ešte horúce obaľuj v zmesi vanilkového a práškového cukru.
  • Kokosové rožky uskladni v dóze na chladnom mieste.
kokosové rožky pred pečením a po upečení
Kokosové rožky dokonale rozvoňajú celú domácnosť

Dobrú chuť!

TIP: Viac skvelých receptov na vianočné dobroty nájdeš na našom blogu Uvalacha.sk. Inšpiruj sa božskými vanilkovými rožkami, lineckým pečivom, či domácimi voňavými medovníčkami. Iste potešia aj jednoduché guľôčky, či škoricové sušienky.

Obr. súkromný archív

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: kokos // maslo // múka // Vianoce

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Valach ponúka semienka na pestovanie

Pin It on Pinterest

Share This