Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Ovocné poháre s nadýchaným krémom a sušienkami

od | júl 11, 2022 | Chuťovky, Recepty | 0 komentárov

Ovocné poháre sú TOP rýchly, jednoduchý a lahodný dezert hádam na každú príležitosť. Využi sezónu letného ovocia a vykúzli túto dobrotu. V tomto prípade aj oči jedia. Ovocné poháre okúzlia všetky zmysly a do súzvuku sladko-kyslej chuti sa jednoducho zamiluješ.

Chuť tohto božského dezertu pripomína niečo medzi nepečenou verziou cheesecake a tiramisu. Tentoraz však pôjde o dezert pripravený priamo do pohárov, či misiek.

Čo budeš potrebovať na ovocné poháre:

mascarpone krém v miske

Postup prípravy:

  • Najskôr si priprav krém. Šľahačkovú smotanu spolu s 1 balíčkom vanilkového cukru vyšľahaj do tuha a následne pridaj mascarpone. Opäť vyšľahaj a pridaj kyslú smotanu. Na záver krém dochuť podľa cukrom a dôkladne premiešaj.
  • V ďalšom kroku rozdrv sušienky rukou, alebo pomocou ponorného mixéra. Pridaj roztopené maslo a vareškou premiešaj.
  • Ovocie dobre umy, odober pár kúskov na ozdobu a zvyšné nakrájaj na menšie kúsky (maliny, ani čučoriedky krájať netreba), pridaj 2-3 PL studenej vody, lyžičku vanilkového pudingu a 1 balíček vanilkového cukru. Ohrievaj v malom hrnci, až kým nezačne ovocie mierne hustnúť. Minútku povar, nie dlhšie, aby v ňom ostali aj kúsky.
  • Teraz prichádza na rad naaranžovanie pripravených dobrôt do dezertných pohárov, alebo misiek.
  • Vybrať si môžeš z 2 spôsobov. Na dno pohárika alebo mištičky navrstvi maslové sušienky. Na to lahodný krém (kúsok krému si nechaj ešte na ozdobu) a na vrch uvarené ovocie. Dozdob podľa ľubovôle zvyšným krémom a čerstvým ovocím. Alebo to urob presne naopak. Na dno uvarené ovocie, krém a na vrch sušienky. Ozdobiť opäť krémom a čerstvým ovocím.
  • Ovocné poháre nechaj na chladnom mieste aspoň pol hodinky a následne sa môžeš hostiť spolu s ďalšími maškrtníkmi.

Dobrú chuť!

krémový pohár s čučoriedkami

Obr. pixabay.com

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Ďalšie zaujímavosti na: amylon // dezert // mascarpone // ovocie

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This