Ak máš chuť na ľahší a zdravší obed, šalát s kuracím mäsom je tou správnou voľbou. Marináda z byliniek a cesnaku je lahodná a kuraciemu mäsu dodá skvelú chuť. Ideálnou kombináciou je skutočne chutný šalát, vďaka jemnej zálievke. Pre zasýtenie pridaj ešte pečivo a chutný a zároveň skvelý obed je na svete.
Toto jedlo pripravujem často pre môjho manžela. Tento šalát s marinovaným kuracím mäsom miluje. Ja som naopak rada, že do neho týmto spôsobom dostanem aj vitamíny, ktoré rímsky šalát obsahuje. Ten môžeš nahradiť aj ľadovým šalátom. Kuracie prsia zase môžeš zameniť aj za morčacie prsia.
Na bylinkovo-cesnakové kuracie prsia budeš potrebovať:
- 500g kuracích pŕs
- 3-4 polievkové lyžice oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 čajové lyžičky provensálskeho korenia
- 2 čajové lyžičky korenia Žanet
- Farebné korenie podľa chuti
Na šalát budeš potrebovať:
- 1 veľký alebo 4 malé rímske šaláty
- 1 červená cibuľa
- 40g tvrdého zrejúceho syra talianskeho typu
- 5 polievkových lyžíc majonézy (pre diétnejšiu verziu môžeš nahradiť kyslou smotanou alebo bielym jogurtom)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica vínneho octu
- 1 polievková lyžica worcestrovej omáčky
- Farebné korenie podľa chuti
Šalát s kuracím mäsom – postup prípravy:
- Ako prvé priprav kuracie prsia. Umyté prsia odblaň a narež na steaky.
- Následne priprav marinádu. Do misky nalej olej, pridaj koreniny a prelisovaný cesnak.
- Zmes dôkladne premiešaj a pridávaj pripravené prsia tak, aby boli koreniny rovnomerne na kuracích steakoch.
- Marinované mäso potom odlož do chladničky. Je dôležité, aby bolo naložené aspoň 2 hodiny, ideálne celú noc.
- Pred prípravou mäsa urob šalát. Najskôr ho dôkladne umy, natrhaj alebo nakrájaj na menšie kúsky.
- Pridaj očistenú a na tenké plátky nakrájanú cibuľu.
- Taktiež pridaj majónezu alebo jogurt pre diétnejšiu verziu.
- Nakoniec pridaj prelisovaný cesnak, korenie, ocot, worcestrovú omáčku a najemno nastrúhaný syr.
- Šalát dôkladne premiešaj, aby sa rovnomerne premiešali všetky suroviny.
- Následne nažité mäso ugriluj alebo opeč na panvici s trochou oleja.
- Pripravené mäso nakrájaj na tenké plátky a naservíruj na pripravený šalát.
Šalát s kuracím mäsom môžeš podávať s opečeným toastom, bagetami, koreňovým chlebom alebo ciabattou. Na povrch môžeš pridať ešte hobliny nastrúhaného syra talianskeho typu.
Dobrú chuť.
TIP1: K tomu to pokrmu sa výborné hodí aj koreňový chlieb z kvásku. Pripraviť si ho môžeš podľa receptu, ktorý nájdeš TU.
TIP2: Veľmi chutnou prílohou môže byť aj s cesnakovým trhacím žemľovým chlebom. Recept nájdeš TU.
obr. súkromný archív
Som kreatívna mamina na materskej dovolenke, milujúca dobré jedlo. Varím a pečiem s láskou pre môjho malého syna a manžela, pre ktorých chcem to najlepšie. Varím, pečiem, kváskujem, klíčkujem, pestujem mikrozeleninku či bylinky. Rada experimentujem a skúšam nové chute.
0 komentárov