Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Tvarohová torta s čokoládou – dokonale krémové potešenie

od | okt 11, 2021 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Tvarohová torta je príjemným spestrením dňa. Chuťou je svieža a dokonale krémová. Ak máš domáci tvaroh, jednoznačne stav na túto lahôdku plnú bielkovín. Pochutia si veľkí aj malý, najmä v prípade, že majú radi pribináček, či známu pochúťku s názvom Míša.

Tvarohová torta – recept

Ingrediencie na korpus:

  • 3 vajcia
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 2 PL studenej vody
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 ČL kakaa
  • štipku soli
  • pol balíčka prášku do pečiva

Ingrediencie na krém:

  • 1 šľahačková smotana (33%)
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • marhuľový lekvár na potieranie korpusu

Poleva:

  • 100 g horkej čokolády
  • 80 g masla
  • 1 PL mlieka

Postup prípravy:

  • Najskôr sa pusti do prípravy korpusu. Z bielkov a štipky soli vyšľahaj nadýchaný sneh. Žĺtky vyšľahaj s cukrom, pridaj k nim sneh z bielkov a zľahka vymiešaj. Pridaj múku spolu s práškom do pečiva, olej, vodu a kakao. Dôkladne vymiešaj elektrickým šľahačom. Tortovú formu vysteľ papierom na pečenie, vylej na ňu cesto a následne ho rovnomerne rozotri. Korpus upeč pri teplote 190°C 12-15 minút.
upečený kakaový korpus a tvarohový krém
  • Kým korpus chladne, priprav si tvarohový krém. Tvaroh vymixuj ponorným mixérom do hladka. Túto tortu robievam s domácim hrudkovitým tvarohom, lebo ten je aj po rozmixovaní pevný. Pokiaľ použiješ tvaroh roztierateľný a jemný, krém by mohol mať redšiu konzistenciu a nedržal by tvar. V takom prípade by bolo vhodné zapracovať do krému aj želatínu. Maslo dôkladne vyšľahaj s práškovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou a pridaj rozmixovaný tvaroh. Šľahačkovú smotanu vyšľahaj do tuha a následne pridaj k tvarohovému krému. Metličkami premiešaj.
  • Korpus natri marhuľovým lekvárom a na to navrstvi tvarohový krém.
  • Čokoládu, maslo a mlieko spolu na sporáku roztop na polevu a tak rozotri na vrch torty.
  • Tvarohovú tortu odlož na chladné miesto dobre stuhnúť. Krájaj nožom namočeným v horúcej vode, aby poleva nepopraskala.
tvarohová torta natretá lekvárom tvarohovým krémom a čokoládou

Dobrú chuť!

TIP: Kopec ďalších receptov na famózne tvarohové dobroty nájdeš TU.

Obr. súkromný archív

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie zaujímavosti na: dezert // maslo // sladké // smotana // tvaroh

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Pin It on Pinterest

Share This