Kapustová polievka Deluxe je naozaj veľmi chutná, jednoduchá a zdravá polievočka. Ja keď raz začnem niečo variť z kapusty, tak nikdy nesmie chýbať kapustová polievka Deluxe, halušky s kapustou, alebo plnená kapusta s mäsom. Moje tri najobľúbenejšie jedlá 🙂
Kapustová polievka Deluxe
Porcií: 6-7
Čas prípravy: 1 hodina
Budeš potrebovať:
600 g hlávkovej kapusty
350 g zemiakov
2 mrkvy
2 ks celeru
1 papriku ( môže byť zelená, červená, alebo žltá, je to na tebe)
2 paradajky
1 cibuľu
4 strúčiky cesnaku
150 g paradajkového pretlaku
3 čl. bravčovej masti, alebo oleja (ja som mala bravčovú masť)
kôpor, petržlenová vňať a ligurček podľa chuti
1 čl. mletej rasce
1 čl. namiesto nezdravej vegety som pridala nesoldík, zdravá alternatíva vegety bez soli a glutamanu
1-2 čl. mleté čierne korenie
3 čl. sladkej papriky
soľ podľa chuti
Postup prípravy:
Kapustu si umy a nakrájaj na štvorčeky, alebo podľa svojej voľby. Zemiaky si očisti, umy a nakrájaj na štvorčeky. Mrkvu, celer, jednu celú papriku (ja som mala zelenú) a paradajky si umy, nakrájaj približne na také veľké kúsky, ako zemiaky. Odlož všetko na stranu a priprav si cibuľu a cesnak.
Cibuľku a cesnak si nakrájaj na drobno a na bravčovej masti nechaj speniť do zlatista. K cibuľke a cesnaku pridaj sladkú papriku a tou naozaj nešetri. Pridaj mleté čierne korenie, rascu, nesoldík a všetko premiešaj. Do hrnca pridaj kapustu a nechaj chvíľu dusiť, aby sa všetky suroviny spojili. Po pár minútach pridaj všetkú zeleninu a zalej studenou vodou tak, aby bola zelenina ponorená. Až kapustová polievka začne vrieť, tak pridaj aj pripravené zemiaky.
Nezabudni pridať bylinky, kôpor, petržlenovú vňať a ak máš, tak aj ligurček. Nielenže ti bude krásne voňať celý dom, ale ešte kapustovej polievke dodajú úžastnú deluxe chuť.
Kapustovú polievku var na slabom plameni aspoň 40 minút.
Na konci pridaj ešte paradajkový pretlak a nechaj 10 minút povariť.
Môj tip:
Kapustovú polievku podávaj s chlebíkom a kyslou smotanou. Pre kyselkavejšiu chuť pridaj trocha octu. Môžeš pridať aj klobásu, pre ešte lepšiu a výraznejšiu chuť. Pre vegetariánsku verziu použi namiesto bravčovej masti klasický olej, napr. repkový a samozrejme nepridávaj klobásu, či iné mäsové výrobky.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov