Kombinácia krémového mascarpone, lahodnej smotany, sladkej bielej čokolády so sviežimi malinami ti ulahodí. Malinový dezert a jeho chuť podčiarknu aj tóny kakaa a karobu v korpuse.
Milujem šťavnato sladko – kyslastú chuť malín. Pri pomyslení na ich chuť zablúdim myšlienkami späť do detstva. Spomeniem si na prázdniny u dedka. V záhrade mal neskutočné množstvo malín. Často som blúdila v malinových kríkoch a vychutnávala si tie malé červené „kôstkovičky“. To bolo šťavnaté detstvo plné sladkých dobrodružstiev. Rovnaké chuťové dobrodružstvo zažiješ už pri prvom súste tohto malinového dezertu.
Odporúčam ho pripravovať večer. Uvidíš, ako sa budeš tešiť na nasledujúci deň.
Na malinový dezert budeš potrebovať:
Korpus
Krém
- 500g mascarpone
- 250g šľahačkovej smotany
- 200g bielej čokolády
- 2 hrste malín
Postup prípravy pre malinový dezert:
- Rozohrej si rúru na teplotu 170 °C.
- Sušienky alebo piškóty rozdrv na jemný prášok. Najrýchlejšie to docieliš rozmixovaním piškót v mixéri, alebo ponorným mixérom.
- K rozmixovanému prášku pridáš mäkké maslo, kakao a karob.
- Zmes premiešaj rukami a vysyp do tortovej formy (na spodok formy môžeš pridať papier na pečenie). Udlab ju na spodok aj po okrajoch formy.
- Takto pripravený korpus daj piecť do rúry na 15 minút.
- Počas pečenia priprav krém. Bielu čokoládu nalám na kúsky a roztop v hrnci na nízkej teplote. K roztopenej čokoláde pridaj mascarpone a šľahačkovú smotanu. Za stáleho miešania sa suroviny spoja do hladkého krému.
- Po uplynutí doby pečenia vyber pripravený korpus. Pridaj naň najlepšie čerstvé, alebo mrazené maliny mimo ich sezóny.
- Na záver pomaly nalej ešte teplý krém do tortovej formy tak, aby boli maliny zaliate krémom.
- Nechaj všetko vychladnúť a daj stuhnúť do chladničky, najlepšie na celú noc.
Dobrú chuť!
TIP1: Na dekoráciu môžeš použiť nasekanú bielu čokoládu s lyofilizovanými malinami a pistáciami.
TIP2: Spojenie mascarpone a ovocia môžeš taktiež vyskúšať aj v recepte na nepečený cheesecake v ovocnom prevedení.
obr. Súkromný archív
Som kreatívna mamina na materskej dovolenke, milujúca dobré jedlo. Varím a pečiem s láskou pre môjho malého syna a manžela, pre ktorých chcem to najlepšie. Varím, pečiem, kváskujem, klíčkujem, pestujem mikrozeleninku či bylinky. Rada experimentujem a skúšam nové chute.
0 komentárov